Vicente Moreno absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom proti FC Barcelona. Tréner Espanyolu uviedol, že tento zápas by jeho mužstvu mohol pomôcť prelomiť zlú sériu.

Výhra v derby

"Bez pochýb ide o výnimočný zápas pre všetkých. Našou povinnosťou je dobrá hra, dať zo seba všetko a potešiť fanúšikov. Je to protijed na každý problém. Dáme zo seba 100%, výhra nám padne vhod a môže nám dať veľa."

Plán

"Prvý zápas nemá nič spoločné s tým druhým. Pokúsime sa použiť taktiku, ktorá nám dá šancu vyhrať. Ak berieme do úvahy taktiku a moment sezóny, tak sme si v prvom kole zaslúžili vyhrať. Nemám vo zvyku sledovať vyhlásenia iných ľudí. Každý má svoj názor. Štatistiky nie sú pre nás dobré, ale v hlave mám len to, aby sme ich zmenili. Neznepokojujem sa. Rozhodca bude chcieť pracovať určite dobre a určite aj bude."

Zmena

"Zmeny sa dejú každý deň, musíte byť flexibilní. Žiadny zápas nie je identický s tým druhým. Počas tohto týždňa je vidieť, že derby sú výnimočné."

Raúl de Tomas

"Nesťažujeme sa na zranenia, ale keď sú dostupní všetci, sme lepším mužstvom a ja mám väčšiu šancu, že trafím jedenástku. Raúl strelil najviac gólov, chcel skórovať aj v poslednom zápase proti Barcelone, vtedy zahral veľmi dobre. V očiach mu vidím, že zajtra si vyrovná účty."

David López

"Nebude hrať, rovnako ako Oscar Gil a Calero. Vrátil sa Keidi aj Yangel."

Rozhodcovia

"Nedávno som zapol správy, Iturralde hovoril o pokutovom v Bilbau. Povedal, že to nebola penalta, ale potom dodal, že proti Betisu sa odpískala jedenástka, ktorá bola sporná. Je to skvelá odpoveď, pretože neviem, kedy by penalta mala byť a kedy nie. Futbalu rozumiem čoraz menej. Ak nemal byť pokutový kop v Bilbau, tak v zápase proti Betisu už vôbec nie... Som presvedčený, že zajtra zmeníme štatistiky."

Hra

"Keď plánujem zápas, do úvahy musím brať súpera. Musíme sa pokúsiť vypracovať scenár, v ktorom budeme schopní vyhrať."

Odchovanci

"Vždy je dôležité, aby sme ich mali. Zajtra stavíme na zostavu, ktorú považujeme za najlepšiu."

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2022-02-12 21:01:50
Moreno má pravdu,štatistika sa zmení , otázkou je v koho prospech,dúfam že potešenie bude na našej strane.