Dani Alves videl v zápase proti Atléticu Madrid červenú kartu a dostal stopku na najbližšiu dvojicu ligových zápasov. Kto zaskočí za Brazílčana už v dnešnom zápase proti Espanyolu? Možností je niekoľko, ale žiadna nie je úplne vyhovujúca. Xavi bude mať dilemu samozrejme aj v zápasoch proti Valencii a Neapolu.

Sergiño Dest

Zrejmé riešenie. Američan však nie je hráčom, na ktorého tréner veľmi stavia. Pod Xaviho vedením odohral doteraz len 6 zápasov, z toho v troch prípadoch sa dostal do základu. Stojí však za zmienku, že keď bol Alves v zápase proti Atléticu vylúčený, Xavi do hry poslal práve Desta. Američan bol však v zime na prestupovom zozname a mohol odísť z klubu, no nakoniec sa rozhodol zostať.

Oscar Mingueza

Odchovanec sa už niekoľkokrát objavil na pravej strane obrany, no v Xaviho plánoch sa nenachádza. Obranca je to všestranný a videli sme ho dokonca na ľavej strane obrany, ale od momentu príchodu nového trénera odohral niekoľko minút len v šiestich stretnutiach. Aj Mingueza sa počas zimy ocitol na zozname hráčov, ktorým bolo umožnené odísť z klubu.

Ronald Araujo

Uruguajčan v súčasnosti rokuje s Barcelonou o predĺžení zmluvy a na rozdiel od predchádzajúcich dvoch obrancov má isté miesto v základnej jedenástke. Ak Xavi bude mať k dispozícii Érica Garcíu, Araujo by sa mohol presunúť práve na post pravého beka, čo sme v minulosti už videli.

Adama Traoré

Najmenej pravdepodobná možnosť. Španiel odohral fantastický zápas proti Atléticu Madrid na pozícii pravého krídelníka, ale dobre si vedel poradiť aj v úlohe fullbacka, čo už predviedol aj v minulosti. Xavi ho určite bude chcieť v zápase použiť, no otázkou je už len to, na akej pozícii.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2022-02-13 07:42:49
Tak Arauja tam určite nedavať to je mrhanie potencialom...ja by som neváhal a dal by som šancu destovi..Adama nech pekne hra v utoku ano ma sice rychlosť a silu a vedel by možno zahrať na RB ale tak načo ked mame desta :D a mingueza na Barcu nema...
2022-02-13 08:40:09
Dest. Je to prirodzený RB a môže opäť sa pokúsiť ukázať trénerovi, že prečo sem prišiel.