Xavi Hernández sa zúčastnil tlačovej konferencie po remíze s Espanyolom, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Ako hodnotíš dnešný zápas?

"Bod je pozitívny. Mali sme niekoľko dobrých momentov v oboch polčasoch. Súper si v útoku veľa nevytvoril, ale bol efektívny a zaplatili sme za to. Nakoniec sme mohli aj prehrať, ale to by bolo nespravodlivé. Stále sme v hre a na pozíciách Ligy Majstrov. Musíme bojovať ďalej. Súper je veľmi agresívny v obrane. Zápas bol intenzívny. Líder na tomto štadióne prehral. My sme mohli vyhrať, ale neurobili sme to. Bol to zápas, ktorý bolo treba vyhrať."

Boli dnes príčinou inkasovaných gólov tlak a chyby?

"Musíme byť sebakritickí. Nemôžeme inkasovať takéto góly. V útoku sme boli dobrí. Musíme sa však zlepšiť a byť efektívnejší. Často robíme chyby. Futbal je hra chýb a musíme ich minimalizovať. Je to zmena modelu hry, systému... Sú to naše chyby. Neboli sme efektívni, keď sme boli lepší. Musíme sa prispôsobiť a minimalizovať chyby. Bod je málo, ale stále sme na miestach zaručujúcich postup do Ligy Majstrov."

Ako hodnotíš vaše posledné výsledky? Bola by prehra v dnešnom zápase krokom späť?

"Myslím si, že to by mohol byť krok späť. Teda ak by sme prehrali. Ale je to ťažký štadión, na ktorom prehral aj líder tabuľky. Súper nám dnes skomplikoval úlohu, ale aj my sme zahrali dobre, hoci sme neboli takí efektívni ako v zápase proti Atléticu. Espanyol využil naše chyby."

Povieš nám niečo o lístku pre hráčov? Akú úlohu mal Nico?

"Zmenili sme systém a ja pri hluku z tribún nemám možnosť rozprávať sa s hráčmi. Hrali sme v rozostavení 3-4-3. Boli sme intenzívni. Neboli sme najlepší, ale hrali sme hru, ktorú sme chceli hrať. Zmenili sme systém, hrali sme na dvoch útočníkov a vyšlo nám to. Hrali sme s dvoma čistými krídelníkmi. Musíme sa zlepšiť a pracovať ďalej s pokorou. Mohli sme prehrať, ale nebolo by to spravodlivé. Striedajúci hráči boli pre nás dobrí a pomohli mužstvu. Nehrali sme veľmi dobre, ale dostatočne na to, aby sme tento zápas vyhrali."

Ako hodnotíš zranenie Arauja a červenú kartu Piquého v kontexte najbližších zápasov?

"Zdá sa, že Araujo pociťuje diskomfort. Snažil sa hrať. A v prípade Piquého pôjde o výraznú stratu. Má charakter a schopnosti vodcu. Budeme súperiť s pomocou tých hráčov, ktorí budú k dispozícii."

Čo si myslíš o tom, že v poslednom čase inkasujete viac gólov?

"Predtým sme mali problémy so strieľaním gólov. Teraz strieľame góly, ale ich aj inkasujeme. Musíme minimalizovať tie chyby, ktoré nám berú body."

A čo Dembélé? Aká je jeho situácia?

"Jednoducho je jedným z hráčov a môže nám pomôcť dosiahnuť naše ciele v tejto sezóne."

Ako okomentuješ kontroverziu týkajúcu sa Araujovho správania?

"Nevidel som to. Musíme rešpektovať súpera, rozhodcu, fanúšikov súpera... Po celý čas musíme mať rešpekt, ale napätie je niekedy cítiť... Ale ospravedlňujem sa. Ak sa to stalo, nemôže sa to zopakovať."

Luuk de Jong opäť strelil gól a rozhodol o zisku bodu...

"Je príkladom a hovorím to celému tímu. Strieľa góly, preto sme po ňom siahli. Mal dve príležitosti a strelil jeden gól."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-02-14 06:12:18
Ale je to ťažký štadión, na ktorom prehral aj líder tabuľky. - trápna výhovorka, vyhrali tu elche, betis, Atletico ?
2022-02-14 06:36:04
Ak chceme znižovať bodovú stratu vôbec by nás nemal zaujímať akýkoľvek súper. Mali by sme sa vykašľať na súperov, zamerať sa iba na seba a snažiť sa získavať plný počet bodov. Dnes sme mali na 3 body,ale chyby v obrane nás o ne pripravili.