Ousmane Dembélé sa v rámci nedeľňajšieho mestského derby opäť objavil vo farbách Blaugrana. Nastúpil na posledných 20 minút, výraznejší vplyv na dianie však nemal.

Xavi Hernandez sa rozhodol znova využiť služby francúzskeho krídelníka v zápase proti mestskému rivalovi RCD Espanyol. Dembélé naskakoval z lavičky v závere zápasu za stavu 2-1 v neprospech Kataláncov. Bolo iba otázkou času, kedy Francúz znova vybehne v drese FC Barcelony na trávnik. Dalo sa však očakávať, že sa tak nestane na Camp Nou vzhľadom na oprávnenú nevraživosť domácich fanúšikov voči hráčovi.

Každému je známe, že vzťah bývalého útočníka Dortmundu a katalánskeho klubu je momentálne na bode mrazu. Dembélé bol zo zostavy oprávnene vynechávaný permanentne od januára- narpíklad pred zápasom Copa del Rey proti Athletic Club. V kádri Barcelony, ktorý bojuje v LaLige, nefiguroval od 8. januára. Ousmane nehral od remízy Barcelony s Granadou.

Klub sa jasne vyhradil voči zapojeniu Dembélého do zostavy po tom, čo sa rozhodol nepredĺžiť zmluvu a zároveň neprestúpiť. V plánoch hlavného trénera Barcelony však figuroval naďalej. Xavi dokonca spomenul, že Francúzove služby chcel využiť už v zápase s Atleticom Madrid, avšak zápas nabral nečakané obrátky po vylúčení Daniho Alvesa.

Dembélému sa do zostavy podarilo dostať po viac než mesiaci v zápase s Espanyolom, keď nahradil Jordiho Albu. Ku druhému vstrelenému gólu však neprispel a vzhľadom na skvelé výkony Adamu Traoreho na pravom krídle je jeho ďalšie pôsobenie v FC Barcelone ohrozené.

zdroj: marca.com
foto: marca.com
 
   

Diskusia

3 komentáre
2022-02-14 17:56:49
Xavi nema gule kedže ho postavil
2022-02-14 18:15:39
Ja by som ho normalne staval... A co kurva ze nepredlzil tak koli tomu ho nedame hrat? Moze nam dat vela a nebudeme musiet hrat na kridle gaviho ktory je sice aj tam vynikajuci ale dembele je kridlo. A v europskej lige nam tiez moze vela pomoct