Ronald Araujo sa vo včerajšom zápase zranil a Gerard Piqué bo vylúčený. To znamená, že Xavi Hernández bude mať na najbližší ligový zápas proti Valencii k dispozícii len dvoch stopérov.

Barcelona vo včerajšom zápase nielenže prišla o dva body, ale narobila si problémy aj pred najbližším ligovým zápasom. Ronald Araujo musel po prvom polčase striedať kvôli problémom s lýtkovým svalom a Gerard Piqué bol v druhom polčase vylúčený. Úplne zbytočne po šarvátke s Nicom Melamedom. V súčasnosti je isté, že Piqué proti Valencii nenastúpi a je otázne, či sa Araujo stihne zotaviť.

Pripomenieme, že na listine zranených sa nachádza aj Samuel Umtiti a Clement Lenglet, takže Xavi má v súčasnosti k dispozícii len dvoch stopérov. Proti Valencii budú hrať zrejme Oscar Mingueza a Éric García. Prvý z nich si zahral naposledy 5. januára v zápase proti Linares a ten druhý včera vystriedal Ronalda Arauja, no urobil obrovskú chybu pri góle Raúla de Tomasa. Xavi tak musí rozlúsknuť ťažký oriešok, pretože obaja obrancovia nehrajú na potrebnej úrovni.

Mundo Deportivo píše, že Xavi môže na zápas proti Valencii povolať aj dvoch stopérov z rezervy - Miku Marmola a Arnau Comasa. Stojí za zmienku, že v nedeľu si určite nezahrá ani Dani Alves, ktorý je suspendovaný na dva zápasy kvôli červenej karte zo súboja proti Atléticu. Skúsený pravý bek bude Xavimu chýbať aj v prvom zápase Európskej ligy proti Neapolu, pretože ho klub do tejto súťaže nezaregistroval. Na druhej strane môže hrať Gerard Piqué. Po jeho boku sa pravdepodobne objaví Éric García.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2022-02-14 14:39:37
FdJ vie hrat aj stopera.
Aj Sergio.
A zaloho Nico Gavi Pedri...
2022-02-14 14:42:02
bussy, mingueza