Pedri sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom Európskej ligy proti Neapolu. Stredopoliar reagoval na aktuálne názory, že v posledných zápasoch je vidieť jeho zlepšenú hru v útoku.

[Barça TV] Ako mužstvo pristupuje k dvojzápasu proti Neapolu berúc do úvahy, že prvý zápas odohráte na Camp Nou?

"Je to pre nás veľmi dôležitý súboj. Nehráme v Lige Majstrov, hoci by sme tam chceli byť, ale v tomto momente sme v Európskej lige, ktorú taktiež chceme vyhrať. K tomuto dvojzápasu pristupujeme s ambíciami."

[Ramón Salmurri, Catalunya Radio] Predtým ťa trénoval Ronald Koeman, ktorý bol obranca a teraz ťa vedie Xavi, ktorý bol záložníkom rovnako ako ty. Vidíš rozdiel v práci týchto trénerov vzhľadom na ich minulosť na ihrisku?

"Obaja tréneri ma veľmi podporovali. Koeman na mňa stavil a na začiatku môjho dobrodružstva v Barcelone mi dal veľkú dôveru, je to veľmi dôležité. Xavi bol záložník, celý čas žije futbalom. Pomáha ako mne, tak aj iným mladým hráčom v strede poľa, napríklad Gavimu a Nicovi Gonzálezovi."

[Marta Ramón, RAC1] Vrátil si sa po dlhej pauze a ukázal si, že pre Xaviho si kľúčovým hráčom. Ako sa cítiš a očakával si, že tvoj návrat bude tak vydarený?

"Je normálne, že keď ma trápili zranenia, tak som sa nevedel dočkať návratu do hry. Tvrdo som pracoval, aby som bol v čo najlepšej dispozícii. Cítim dôveru z Xaviho strany, čo mi dodáva sebadôveru. Dúfam, že na ihrisku budem podávať naďalej dobré výkony."

[Adria Albets, Cadena SER] Včera v zápase proti Realu Madrid podal Kylian Mbappé veľmi dobrý výkon. Je podľa teba lepší Francúz alebo Erling Håland?

"Pre mňa je najdôležitejší zajtrajší zápas proti Neapolu, ale ak sa už pýtaš, myslím si, že obaja sú výbornými hráčmi a majú pred sebou veľkú budúcnosť."

[German García, Radio Nacional] Len za dva roky si dosiahol veľmi vysokú úroveň, hráš za Barcelonu a za reprezentáciu Španielska. Čo myslíš, kde je tvoj vrchol a kedy ho dosiahneš?

"Myslím si, že sa ešte mám čo učiť, musím získavať skúsenosti a nasledovať veteránov, takých ako Sergio Busquets, ktorý mi veľmi pomáha. Nechcem si nastavovať latku, radšej si budem užívať hru každý deň."

[Helena Condis, Cadena COPE] V januári sa k mužstvo pripojil tvoj kamarát Ferran Torres, ktorý však doteraz nehráva v optimálnej forme. Ako sa podľa teba cíti v klube?

"Áno, máme dobré vzťahy. Zdá sa mi, že sa cíti dobre. Je to hráč, ktorý je schopný pomôcť nám v ofenzíve. Strelil už jeden gól a som presvedčený, že onedlho prídu ďalšie góly. Mám radosť, že skóroval za Barcelonu, na ihrisku si s ním veľmi dobre rozumiem."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Barcelona nie je 21. storočí zvyknutá hrať Európsku ligu. Cítite tlak z výsledkov, nutnosti túto súťaž vyhrať?

"Nemyslím si, že je to dodatočný tlak. Hrali sme v Lige Majstrov, tam sme sa cítili rovnako. Sme Barcelona, vždy chceme vyhrávať a robiť fanúšikom radosť."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Ako motivovať fanúšikov, aby prišli na štadión počas zápasu v súťaži, ktorá v Európe nie je najdôležitejšia?

"V mužstve je veľa mladých hráčov, ktorí sa chcú ukázať v najlepšom svetle. Je pravda, že to nie je Liga Majstrov, ale povzbudzujeme fanúšikov, aby si pozreli zápas na Camp Nou, pretože zo seba dáme všetko, aby sme vyhrali."

[Laura Brugues, TV3] V uplynulej sezóne si hral v tíme s Messim. Teraz si sa vrátil po zranení, ale mužstvo sa zmenilo. Chýba ti Argentínec na ihrisku?

"Leo mi počas hry veľmi pomáhal, užíval som si jeho prítomnosť na ihrisku, ale teraz tu nie je. Taká je realita, ale nezabúdajme, že máme silný káder, veľmi dobre si rozumieme. Samozrejme, že Messi mi chýba, pretože je to najlepší futbalista na svete, ale musíme ísť ďalej."

[Adria Fernández, Sport] V posledných štyroch zápasoch si strelil dva góly. Je to výsledok očakávaní, ktoré Xavi voči tebe má alebo sám od seba vyžaduješ, aby si bol efektívnejší?

"Už po skončení predchádzajúcej sezóny som cítil, že v útoku zo seba musím dávať viac, častejšie sa zapájať do ofenzívnych akcií. Pracujem na tom, aj Xavi mi hovorí, aby som si hľadal príležitosti na strelenie gólu. Chcem byť v tomto aspekte lepší, v poslednom čase je vidieť efekt."

[Edu Polo, Mundo Deportivo] Proti Atléticu ste zahrali veľmi dobre, proti Espanyolu ste stratili body. Čo mužstvu chýba, aby chytilo stabilnú formu?

"Myslím si, že v poslednom zápase proti Espanyolu sme začali veľmi dobre, ale po prvom góle sme si nevytvárali šance, aby sme navýšili náskok. Musíme to zlepšiť, aby sme už nestrácali body."

[El País] Vyhovuje vám Xaviho filozofia a umožňuje vám futbalovo sa rozvíjať?

"Xavi vyžaduje, aby som častejšie útočil a pozdvihol hlavu, analyzoval situácie na ihrisku. Snažím sa počúvať jeho rady, pretože sú veľmi užitočné. Zatiaľ to vyzerá dobre a dúfa, že to tak aj zostane."

[Radosław Przybysz, Viaplay Polska] Čo si myslíš o strede poľa Neapolu, najmä o Pietrovi Zielińskom?

"Neapol má veľmi dobrých záložníkov. Najlepšie poznám Fabiana Ruiza, s ktorým hrám v reprezentácii. Bude to zaujímavý zápas v strede poľa. Chceme prevziať kontrolu nad zápasom a vyhrať ho."

[Tuttosport] Mal si počas tak nabitého kalendára možnosť sledovať zápasy Neapolu a analyzovať najsilnejšie stránky súpera?

"Xavi a jeho asistenti nám ukazujú veľa videí s analýzou hry našich súperov. Na takúto prípravu máme zvyčajne deň či dva. Neapol je podľa mňa najviac nebezpečný pri protiútokoch Insigneho a Ohsimena. Dúfam, že budeme kontrolovať hru."

[AS] Hovoril si pred zápasom s Fabianom? Čo si myslíš o jeho hre?

"Nie, nemali sme na to čas. Pokúsim sa s ním porozprávať zajtra pred zápasom. Je to hráč, ktorý dokáže veľmi nebezpečne vystreliť. Dúfam však, že zajtra nebude mať svoj deň."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.