Naposledy, keď sa Katalánci predstavili na pôde UEFA Europa League, ešte nebol Gavi ani na svete. Momentálne je viac než pravdepodobné, že do dnešného súboja s Neapolom zasiahne rovno v rámci základnej zostavy.

Talentovaný španielsky záložník doposiaľ nezažil, aby jeho súčasný klub účinkoval v boji o Európsku ligu. Posledný krát, kedy katalánsky klub odohral zápas v UEL, sa písal ešte rok 2004. 25. marca vtedy FC Barcelona vyzvala v štvrtom kole súťaže Celtic, ktorému podľahla 0-1 v súčte oboch zápasov.

Gavi, ktorý bude pravdepodobne figurovať v základe kádra, ktorý Xavi pošle do boja s talianskym SSC Neapolom, sa narodil 5. augusta, teda o takmer 5 mesiacov neskôr od spomínaného zápasu s Celticom Glasgow. Pôsobenie Barcelony v Europa League tak zažije až na vlastnej koži v úlohe kľúčového hráča v strede poľa.

Zaujímavosťou je, že aj súčasný hlavný tréner Kataláncov Xavi Hernandez zasiahol do posledného zápasu, ktorý klub z metropoly Katalánska odohral v UEL. Španielsky kouč Barcelony konkrétne odohral oba zápasy proti škótskemu celku. Teraz, o niekoľko rokov neskôr, bude Xavi opäť účastníkom Európskej ligy s FC Barcelonou, tentokrát už však ako hlavný tréner.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock
    

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.