Po tom, ako sa Pedri vrátil do zápasového kolobehu po zranení, sa rola Nica Gonzaleza v mužstve mierne zmenila. Nico aktuálne nastupuje do väčšiny zápasov až z lavičky náhradníkov.

Nico Gonzalez je jediným hráčom, ktorý pod vedením Xaviho odohral všetky zápasy. Mladý stredopoliar zasiahol do každého zo 16-tich zápasov, ktoré Katalánci odohrali pod vedením španielskeho kouča. V každom z nich bol viac-menej dôležitým článkom hry. Marca píše, že Nico je pre FC Barcelonu dôležitým aj naďalej. Aj napriek tomu, že sa Pedri vrátil do zostavy po zranení a že má Xavi k dispozícii ďalších záložníkov.

Svoje prvé zápasy v drese Blaugranas odohral Nico proti Espanyolu, Villarrealu, Betisu a Benfice. V nasledujúcich stretnutiach potom striedavo 4x začínal v základnej zostave a 4x naskakoval z lavičky ako náhradník. Počas spomínaných zápasov sa mu podarilo vsietiť 2 góly.

Situácia sa mierne zmenila po tom, ako si splnil sen každého hráča akadémie- stal sa oficiálne hráčom A-mužstva. Odvtedy do zápasov primárne zasahuje ako náhradník. Po tom, ako prebral číslo 14 po Brazílčanovi Coutinhovi, v základnej zostave nefiguroval.

Kľúčový pre Nica bol aj návrat Pedriho. Talentovaný Španiel sa vrátil po zranení začiatkom roka a od toho momentu bol kľúčovou osobou v strede poľa Xaviho družiny. Podáva dobré výkony v zálohe, spolupracujúc s Frenkiem de Jongom, Busquetsom a čas od času aj s Gavim. Je zjavné, že konkurencia v rámci stredopoliarov je v FC Barcelone obrovská. Práve to zásadne ovplyvnilo hrací čas, ktorý Nico Gonzalez dostáva.

Obrátenou stranou mince je však to, že Pedri, respektíve Busquets, hrajú v základnej zostave priveľa zápasov. Potrebujú oddych a to otvára dvere do zostavy ďalším záložníkom v kádri. Marca pripomína, že samotný Xavi zdôraznil nutnosť rotácie hráčov. Hernandez sa nechal počuť, že vzhľadom na nabitý zápasový program Kataláncov bude musieť vykonať určité zmeny v zostave. Tieto zmeny by sa práve mohli týkať aj Nica, ktorý by vďaka rotácii mohol dostať k dispozícii viac minút na trávniku.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock
    

Diskusia

4 komentáre
2022-02-17 15:38:15
Drzim mu palce.
Buducnost Barcy.
Mohol by hrat viac v zaklade...ma nato...aj nabehnut a dat gol vie...
2022-02-17 15:43:46
Dalo sa to čakať, Pedri je lepši.