Tréner FC Barcelona komentoval zápas proti Neapolu na tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Barça TV] Čo dnes Barcelone chýbalo?

"Myslím si, že nám chýbalo len využívanie šancí. Odohrali sme kompletný zápas, veľmi dobre sme hrali v presingu po strate lopty, lopta cirkulovala tak, ako mala. Vytvorili sme sa viac ako 20 šancí. 6 z nich bolo čistých. Dojmy sú dobré, ale výsledok je neuspokojivý. Vyhrať tento zápas bolo minimálnym plánom. Mali sme vyhrať o niekoľko gólov. Nachádzame sa na určitej ceste, ale súperíme v Európskej lige, nie je to priateľský zápas, počíta sa len výsledok. Veľmi ma však teší zlepšenie tímu."

[Marta Ramon, RAC1] Čo si myslíš o výkone Ferrana Torresa, ktorý spolupracoval so spoluhráčmi, ale chýbala mu efektivita?

"To isté sa dialo v prípade Luisa Suareza a jeho prvých zápasov. Neskôr sa stal jedným z najlepších strelcov v histórii klubu. Dres Barcelony váži o niekoľko kilogramov viac. Ale osobnosť Torresa, hĺbka hry, vytváranie šancí je to, čo dáva mužstvu... Som nadšený, že mám Ferrana, prinesie nám veľa radosti. Po celú kariéru bol efektívny a bude aj naďalej. Na tréningu patrí medzi hráčov, ktorí strieľajú najviac gólov. Efektivita je otázka času a ďalšej viery. Vie, že má celkovú dôveru. Určite mu to tam začne padať."

[Adria Albets, Cadena SER] Do akej miery sa obávaš toho, že Ferran môže byť teraz posadnutý efektivitou a aký to na neho môže mať vplyv v nasledujúcich zápasoch?

"Strelil gól z penalty, ktorý nám zabezpečil remízu. To je všetko. Nebude to na neho mať vplyv, ja a štáb sa o to postaráme. Je to veľmi silný chalan. Má od seba očakávania a bol nahnevaný, ale stojíme za ním."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Žiadal si, aby sa nepískalo na Dembélého. Ako vnímaš to, čo sa stalo?

"Diváci ma najprv nepočúvali, ale sú suverénni a rozhodujú sa podľa seba. Potom sa piskot zmenil na potlesk, vďaka driblingu a vytváraniu hry. Ousmane má silný charakter. Pískali, ale je to už minulosť. Dembélé je členom tímu."

[Helena Condis, COPE] Páčilo sa ti to, čo prinieslo trojité striedanie? Gavi, Dembélé a taktiež Luuk de Jong? Zmenilo to mužstvo?

"Tretím striedaním bol Busquets, Luuk prišiel neskôr. Áno, mali svoj podiel. Urobili sme tri striedania kvôli fyzickým požiadavkám a nutnosťou hrať vysoko. Druhý polčas sme strávili prakticky na súperovej polovici a dominovali sme v hre. Takáto Barcelona sa mi páči najviac. Škoda, že sa to nepretavilo v góly."

[Gabriel Sans, Mundo Deportivo] Čo si myslíš o hre ofenzívneho tridente a výkone Aubameyanga?

"Darilo sa mu dobre. Trochu mu chýbala spolupráca so spoluhráčmi, ale výborne sa dostával do voľného priestoru, bol intenzívny v presingu, pokúšal sa streliť gól. Je to hráč so skvelými schopnosťami. Adama, Ferran... vpredu máme veľkú kvalitu."

[Jordi Blanco, ESPN] Busquets naskočil do zápasu prvýkrát ako náhradník, doteraz hral vo všetkých zápasoch, až na suspendáciu. Ide o pauzu vzhľadom na nedeľný zápas alebo riešenie v súvislosti s budúcnosťou?

"Busquets odohral veľa zápasov, v nedeľu nás čaká ďalší. Musíme rotovať a v strede poľa máme veľmi dobré možnosti. Je to skôr otázka odpočinku, než plánov do budúcnosti."

[Anais Marti, La Vanguardia] Prekvapuje ťa zmena na tribúnach na Camp Nou? Ako hodnotíš podporu zo strany fanúšikov?

"Keď som pred šiestimi rokmi opustil Camp Nou, bolo to iné. Atmosféra je teraz úžasná, mimoriadna. Ja som to nezažil. Fanúšikovia sú plní nádeje, chcú vidieť pekné veci. Sú chvíle, kedy mám zimomriavky. Mám z toho veľkú radosť a ďakujem fanúšikom."

[Rafael Iverson, Tuttosport] Ako hodnotíš dvojicu situácií s rozhodcom? Pri góle Neapola mohol byť ofsajd a vám bola odpískaná penalta po ruke.

"Tieto pravidlá sa mi nepáčia. Každá hra rukou by mala penalta. Bez ohľadu na to, v akej pozícii tá ruka bola. Toto je FUTBAL. V basketbale sa píska hra nohou. Druhé pravidlo súvisiace s ofsajdom je absurdné. Odkopli sme loptu, pretože sme nevedeli, že hráč súpera je v ofsajde. Taká akcia sa stala v zápase Španielska s Mbappém. Ďalšiu vec, ktorú by som zaviedol, je efektívny herný čas. Bol by to koniec hraniu na čas a zdržiavaniu. Ak to chcete robiť, tak to robte ako Lobo Carrasco a loptu zatiahnite do rohu. Bolo by to značne iné."

[Josep Capel, Radio Nacional] Ako by si tento zápas ohodnotil v porovnaní so zápasom proti Atléticu?

"Zápas proti Atléticu sme dohrávali v desiatich kvôli vylúčeniu a nemohli sme si vytvoriť viac šancí. Dnes sme odohrali celý zápas v jedenástich a vytvorili sme si oveľa viac čistých šancí. Ide o naše chyby, musíme byť efektívnejší. Mali sme 7 dobrých príležitostí, musíme to zlepšiť. Škoda, že sme nevyhrali."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Čo si myslíš o výkone Minguezu, ktorý doteraz nehral veľa?

"Podal veľmi dobrý výkon. Tvrdo trénuje bez ohľadu na to, či hrá, alebo nie. Je skvelý profesionál. Dobre hrá s loptou, hral z prvej. Keď ho vidíte počas tréningu, viete, že môže nastúpiť a zahrá dobre."

[Xavi Lemus, TV3] Môže obraz mužstva, až na tú efektivitu, vzbudiť optimizmus v kontexte najbližšieho stretnutia?

"Áno, teraz som trochu smutný, pretože ma hnevá, že sme zahodili toľko šancí, bol to zápas, ktorý bolo treba vyhrať. Škoda, že súperenie je stále nerozhodnuté. Dominovali sme. V Taliansku budeme hrať o všetko. Počas týchto dní sme odohrali dobré zápasy a ak budeme podávať takéto výkony, viac zápasov vyhráme, než prehráme."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-02-18 09:30:23
keď ferran strieľa na tréningoch najviac gólov, treba ho stavať do tréningov, na zápasy treba nájsť niekoho iného
2022-02-18 09:52:39
Zápas mě bavil a i s hrou jsem spokojen. Na začátku sezóny jsem ani nečekal, že ještě v průběhu ročníku tam bude takový herní rozdíl. Ve Ferranovi vidím dobrý potenciál, jen ho snad nepoloží včerejší neproměnění šancí. Pedri, Gavi i Nico zase ukázali, že zálohu bychom mohli mít pořešenou. I de Jong se mi líbil na DM. Útok si časem sedne a podle mě se ukázala nutnost pořádného hrota (ideálně i vysokého). Luuk tam za tu chvilku zase pěkně zatápěl. Dembele s Destem tu pravou stranu oživili. Škoda, že je Xavi neposlal na plac hned po poločase. Ale jinak nemám asi týmu co vytknout. Snaha, nasazení, bojovnost, emoce. Tak snad se štěstíčko na nás v odvetě usměje.