Ferran Torres vo včerajšom zápase proti Neapolu strelil jediný gól Barcelony a za normálnych okolností by bol hrdinom. Na druhej strane však nepremenil množstvo sľubných príležitostí a tak bol po zápase nahnevaný aj on sám.

Mladý útočník vyrovnal stav zápasu, keď premenil nariadený pokutový kop, ale v iných situáciách mu chýbala presná muška a rozhodnosť. Torres mal hneď niekoľko vyložených šancí, no premeniť v gól nedokázal ani jednu z nich. Ak by bol Španiel efektívnejší, Barcelona mohla poraziť Neapol vyšším rozdielom a odvetu odohrať so sľubným náskokom. To vie každý a aj sám hráč.

Torres sa cíti zodpovedný za to, že mužstvo nakoniec nevyhralo a po záverečnom hvizde bolo zrejmé, že ho nepremenené šance mimoriadne mrzia a nedokázal udržať slzy. Bránili ho však aj také legendy španielskeho futbalu ako Luis Suarez Miramontes či Carles Puyol. To isté urobil Xavi, ktorého síce hnevá to, že mužstvo nepremenilo šance a zápas nevyhralo, ale Torresa za jeho výkon pochválil a poukázal na to, že aj Luis Suarez mal na začiatku svojho pôsobenia na Camp Nou problémy s efektivitou. Podľa trénera je len otázkou času, kedy Španiel strelí ďalšie góly.

Torresovi nemožno uprieť schopnosť byť v správny čas na správnom mieste. Včera vyslal na bránu Neapola až 9 striel, čo je v tejto sezóne Európskej ligy najvyšší počet. Zaujímavosťou je, že prvýkrát vo svojej kariére strelil gól z pokutového kopu. Útočník sa však aj napriek včerajšej mizérii v zakončení nemieni vzdať, čo potvrdil jeho príspevok na sociálnej sieti Instagram: "Tu sa to nekončí. Úsilie nakoniec vždy prinesie výsledky."

Zaujímavosťou však je, že Ferran Torres odohral druhý polčas zápasu proti SSC Neapol v drese, ktorý nemal ani logo firmy NIKE, ani erb FC Barcelona. Od svojich spoluhráčov sa líšil aj v tomto smere. Nie je známe, či išlo o chybu americkej firmy alebo si to nevšimli ľudia, čo majú v Barcelone na starosti dresy.

zdroj: ABC marca.com
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
marko31 Admin
2022-02-18 12:53:16
Nic vazne sa nedeje, proste zapas blbec. Chalan ma výborný vyber miesta a verím ze čoskoro začne aj tie šance premieňať. Držím mu palce a fandím mu
2022-02-18 13:12:14
Dufam že sa psychicky nezruti to by fakt nebolo dobre...ale ja na ňom vidim vela pozitiv za to že mal včera zly deň nemusite hned pisať ze Ferran out..a mimochodom ma vybornu pozičnu hru...rychlost ma tiež a aj zakončovať vie len sa musi znova najsť a bude paráda