Xavi Hernández na pozápasovej konferencii priznal, že tím hrá čoraz lepšie a potvrdzujú to aj výsledky. Tréner Barcelony ocenil výkon Pedriho a povedal, že víťazstvo nad Valenciou dodá hráčom sebavedomie pred zápasom s Neapolom.

Aký mal príchod Pedriho vplyv na vývoj zápasu?

"Príchod Pedriho bol perfektný. V prvom polčase sme lepšie vyvážali loptu a vytvárali sme si situácie. V druhom polčase sme trpeli a potrebovali sme podporu. Proti mužstvám Bordalasa sa hrá ťažko. Nedá sa hrať na vysoký presing. Pri najmenšom tlaku okamžite posielajú loptu dopredu. Som veľmi spokojný, pretože príchod Pedriho a Nica nám dodal veľa pokoja. Niektorí hráči mali aj určité problémy a museli sme ich vystriedať."

[Marta Ramon, RAC1] Akú budúcnosť predpovedáš Pedrimu?

"Pedri je vynikajúci futbalista. Má skvelé načasovanie, výborne sa pohybuje, dokáže sa vynájsť na každom mieste v každom okamihu. Je to špičkový futbalista, je fantastický. Myslím si, že vo veku 19 rokov je najlepším hráčom na svojej pozícii. Okrem toho strieľa góly, nabieha si do šestnástky, získava lopty... Je úžasné mať ho v kádri. Dáva nám množstvo pokoja."

[Adria Albets, Cadena SER] Od čoho záleží efektivita v niektorých zápasoch?

"Od sebadôvery. Trénujeme zakončenie akcií, ale všetko závisí od toho, ako sa rozhodne hráč. Musíme byť oveľa efektívnejší. Po zápase s Neapolom sme mohli hovoriť o oveľa lepšom výsledku. Na to neexistuje žiadna čarovná formulka. Hráči sa niekedy mýlia a niekedy nie, ale je potrebné to trénovať, aby sme strieľali po štyri góly na zápas. Po celý čas si myslím, že sme na dobrej ceste a výsledky to teraz potvrdzujú. Myslím si však, že v zápase proti Neapolu sme zahrali lepšie."

[Alfredo Marinez, Onda Cero] Myslíš si, že mužstvo je už na zodpovedajúcej úrovni?

"Pri pohľade na posledné štyri zápasy možno áno, ale v Barcelone je ťažké byť pokojný v tejto otázke. Každý ďalší zápas je pre nás ako finále. Musíme naďalej pracovať. Nie sme v dobrej situácii. Nachádzame sa na pozícii, ktorá zaručuje postup do Ligy Majstrov, ale musíme naďalej pracovať. Taká je realita. Nepochybujem, že sa nám darí čoraz lepšie, ale v mnohých momentoch sa musíme viac sústrediť a byť si istí. Musíme lepšie brániť s loptou na nohe a to nám chýba."

[Helena Condis, Cadena COPE] Dodalo vám dnešné víťazstvo vieru na nasledujúci zápas proti Neapolu?

"Samozrejme, víťazstvo proti takému mužstvu a na takom štadióne nám určite dodá sebavedomie, a o to viac pri pohľade na to, aké boli tieto zápasy v minulosti vyrovnané."

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] Cíti sa Ronald Araujo lepšie?

"Áno, je úžasný. Mal isté problémy. Porozprávali sme sa tvárou v tvár a povedal som mu, že ho dnes veľmi potrebujeme. Je mimoriadne, že títo hráči chcú hrať aj napriek tomu, že nie sú úplne fit. Rovnako Éric. Som nadšený z toho, ako trénujú. Aj Frenkie de Jong pocítil určitý problém, takže som ho musel vystriedať. Ale hral veľmi dobre. Máme veľmi náročný kalendár a musíme teraz rotovať, aby nedošlo k zraneniam."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Očakával si od Pedriho takú strelu?

"Áno, to vyžadujeme. Dokáže vystreliť a rovnako dobre zahráva štandardné situácie. V jeho veku sa hráči boja vystreliť, ale len málokto má také schopnosti ako Pedri. Je to mimoriadny hráč. Má neuveriteľný talent. Na svete nie je väčší talent ako Pedri."

[Josévi Sánchez, Radio Apunt Media] Rozumejú hráči a tréneri tomu, ako funguje VAR? Dnes bol v tomto smere veľký zmätok.

"Mne sa zdalo, že rozhodcovia hovorili o ofsajde pri anulovanom góle Gayu. Ale môžem sa mýliť. Taký je VAR. Niekedy vám praje, inokedy nie."

[Francesc Latorre:, Esport3] Myslíš si, že je možné vyskladať stred poľa na najvyššej úrovni z mladíkov ako Gavi či Pedri?

"Dávajú nám veľa radosti. Majú ohromnú kvalitu. Ale nie je to len o nich. Máme aj Minguezu, Arauja, Albu, Busquetsa či Desta, ktorý hrá teraz veľmi dobre. Keď som začínal, nebol tak dobrý, ale teraz hrá výborne ako s loptou, tak aj bez nej."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-02-20 20:34:48
Poprosim správcu stránky aktualizovať tabuľku - je to hanba mať tri mesiace neaktuálne informácie. Ďakujem
2022-02-20 20:57:02
Btw, Auba strelil hattrick ??