Katalánci dnes dokázali rozdielom triedy poraziť Valenciu na Mestalle a to sa veru nestáva často. Blaugranas podali dobrý výkon, ale zápas bezchybný nebol. Poďme hodnotiť.

Najlepšie: Efektivita už lepšia byť ani nemohla

V zápase proti Neapolu sám Ferran Torres vyslal na bránku súpera až 9 striel a Barcelona strelila napriek tomu len jeden gól z pokutového kopu. Hetrik Aubameyanga dnes poukázal na to, že mužstvo sa konečne môže spoľahnúť na poriadneho hrotového útočníka. Dobrý výkon podali aj záložníci a na streleckú listinu sa zapísal Frenkie de Jong. Ťažko bolo očakávať lepšiu precíznosť, veď Blaugranas vyslali na bránku súpera 6 striel, všetky mierili do priestoru brány a 4 z nich skončili gólom. Ak sa chalanom podarí priblížiť podobnej efektivite aj v odvete proti Neapolu, postup v Európskej lige nebude nereálny.

Najhoršie: Niekoľko chýb, ktoré mohli zmariť vynaložené úsilie

Hoci si Barcelona v dnešnom zápase víťazstvo zaslúžila, mala aj trochu šťastie. Najprv ofsajd zachránil Ter Stegena pred inkasovaným gólom a neskôr sa Valencia neradovala ani z druhého presného zásahu, pretože lopta predtým opustila ihrisko a Barcelona vhadzovala aut. Neskôr sa Katalánci dopustili niekoľkých chýb, napríklad nebezpečný faul Arauja tesne pred pokutovým územím. Ak by mala Valencia trochu viac šťastia, zápas sa mohol uberať úplne iným smerom a nálada v tíme hostí by bola iná.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-02-20 21:52:26
Tak mohla byť lepšia, či? 6 na bránu a 4 góly, nemohlo byť 6 a 6??
2022-02-20 21:53:47
Pedri dal 4 gól. Hattrick se nekonal