Katalánci pod vedením Xaviho Hernandeza prejavujú v útočnej zóne čoraz väčšiu potenciu. Mužstvu sa podarilo skórovať 10 gólov v posledných troch ligových zápasoch.

Úctyhodný počet presných zásahov vzhľadom na 3 posledné odohraté stretnutia LaLigy sa FC Barcelone podarilo nazbierať proti Atleticu Madrid, ktorému katalánsky klub dokázal streliť 4 góly. Následne v mestskom derby s Espanyolom skórovala Barcelona 2-krát a v nedeľňajšom stretnutí s Valenciou hneď 4-krát.

Xaviho družina sa okrem efektivity v španielskej lige môže popýšiť aj širokým spektrom hráčov, ktorým sa podarilo skórovať. Zodpovednosť tak neleží na pleciach jedného hráča, ako to zvyklo byť ešte za éry Lionela Messiho. Marca uvádza, že aktuálne má Barca 21 rozličných strelcov vo svojom kádri, ku ktorým sa v zápase s Valenciou pridal aj Pierre-Emerick Aubameyang.

Drvivá väčšina vsietených gólov padla vďaka iniciatíve mnohých útočníkov, ktorí sa v drese Blaugranas túto sezónu predstavili. Ofenzívni hráči, ktorým sa podarilo skórovať, sú Depay, Luuk de Jong, Ansu Fati, Ousmane Dembélé, Braithwaite, Ez Abde, Ferran Torres, Sergio Aguero, Ferran Jutgla a v neposlednom rade samozrejme nová posila Aubameyang.

Španielsky denník pripomína aj podiel barcelonskej obrany na góloch mužstva. Ronald Araujo sa dokázal presadiť 3-krát, Pique a Sergi Roberto prispeli dvoma gólmi a krajní obrancovia Alba s Alvesom prekonali súperovho brankára jedenkrát.

Aj stred poľa Kataláncov prispel k ofenzívnej efektivite. De Jong, Gavi, Pedri, Nico, Coutinho a Busquets sa taktiež ocitli na listine strelcov aspoň raz.

Tézu o úctyhodnej efektivite FC Barcelony by však mohol narušiť posledný zápas Európskej ligy proti Neapolu, v ktorom sa španielsky klub strelecky trápil. Vzhľadom na počet gólov vo zvyšku posledných zápasov však možno konštatovať, že išlo iba o mierne zaváhanie. Nové posily- Torres, Aubameyang a Traore predvádzajú dobré výkony a je len otázkou času, kedy sa ich úsilie začne premieňať na góly. Tak, ako sa to podarilo bývalému útočníkovi Arsenalu v nedeľu na Mestalle.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelonanoticias.com
    

Diskusia

2 komentáre
2022-02-21 15:15:25
Som zvedavy ako sa bude darit Aubovi,Ferranovi ci dalsim utocnikom v hre do zavretej obrany,napriklad uz teraz v nedelu s Bilbaom.S Neapolom ktory tiez druhy polcas len betonoval sme si sance dokazali vypracovat,tak dufam ze aj nasi zaloznici prilozia ruku k dielu a nejake tie prihravky do dobrych pozicii utocnici dostanu.
2022-02-21 15:39:49
Rad bych videl Barcu i nadale v evropské lize, tak doufám, ze se podaří pres Neapol přijít. Snad tam Auba da nejake góly, vypada to, ze se mu vraci radost z fotbalu a golova forma.