Memphisa Depaya na dlhšiu dobu odstavilo zranenie achillovej šľachy. Holanďanova rekonvalescencia však prebieha úspešne a čoskoro sa bude môcť vrátiť na trávniky. Útočník sa však vráti do ofenzívne posilneného kádra, v ktorom bude mať omnoho väčšiu konkurenciu.

Holandský reprezentant to po návrate do mužstva po zranení nebude mať vôbec ľahké. Viacerí útočníci v barcelonskom mužstve predvádzajú skvelé výkony, ktoré mnohokrát okorenia gólmi. Depay patril ku tradičným hráčom v zostave predtým, než utrpel poranenie achilovky. Teraz je však jeho pozícia ohrozená, nakoľko FC Barcelona dokázala strieľať góly aj v jeho neprítomnosti.

Najbližšie si Katalánci zmerajú sily mimo domáceho štadióna s SSC Neapolom. Predpokladá sa, že 28-ročný útočník by mohol byť povolaný do kádra práve na odvetu s talianskym celkom. Ak by však trénerský štáb nechcel príliš unáhliť Holanďanov comeback, mohli by ho na súpisku zaradiť až na ligový zápas proti Athletic Clubu, ktorý Barcelona odohrá 27. februára.

Memphis aktuálne s ôsmimi gólmi vedie pomyslenú tabuľku strelcov v rámci katalánskeho mužstva. Avšak ani táto skutočnosť mu nemusí zaručiť istotu základnej zostavy v mužstve Xaviho Hernandeza.

Depay musí čeliť zvýšenej konkurencii v kádri

Bývalý hráč francúzskeho Lyonu naposledy nastúpil v drese Blaugranas 12. januára v Španielskom superpohári proti Realu Madrid. Pred zranením predstavoval pre Xaviho jasnú voľbu do útoku.

Teraz sa však holandský útočník musí vysporiadať konkurencii zo strany Ferrana Torresa, Adamu Traoreho a Pierra-Emericka Aubameyanga. Na hrote útoku pre neho predstavuje najväčšieho “rivala“ práve gabonský útočník, ktorému sa v poslednom zápase dokonca podarilo vsietiť hattrick.

Výkričníkom pri mene Memphis Depay môže byť pre Xaviho aj jeho neschopnosť skórovať v európskych pohárových súťažiach, konštatuje Marca. Depayovi sa totiž nepodarilo streliť gól v posledných šiestich zápasoch Ligy Majstrov. Je preto otázne, či hlavný tréner Kataláncov pošle Holanďana čerstvo po zranení priamo do súboja Európskej ligy, alebo skôr bude dôverovať jednému z vyššie spomínaných útočníkov.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock
    

Diskusia

3 komentáre
2022-02-22 13:10:41
depay je dobry fotbalista, ale lenivy a pomaly. takze by kludne mohol ist do pariza hrat za starych panov za 70 mega:)
2022-02-22 14:25:23
Mozno sa Depay spamata,ked bude musiet makat kvoli konkurencii,ale este sa moze zist,lebo asi odide Martin,Luuk,Debo....a my mame smolu na zranenia