Neapol má pred zápasom proti Barcelone v Európskej lige určité problémy v kádri. Viacerí hráči talianskeho klubu bojujú s časom, aby si mohli zajtra zahrať. Situácia v kádri Blaugranas sa na druhej strane zlepšuje, aj keď niekoľko hráčov pociťuje menšie problémy.

Neapol v poslednom ligovom zápase Serie A prekvapilo len remizoval s Cagliari, ktoré je v tabuľke až na 18. pozícii. Luciano Spalletti sa po zápase posťažoval na neustále zranenia vo svojom tíme. V súčasnosti mu chýbajú hráči ako Hirving Lozano, Lorenzo Insigne, Matteo Politano, Stanislav Lobotka, André Zambo Anguissa či Axel Tuanzebe. Úplne v poriadku nie sú ani Fabian Ruiz a Víctor Osimhen, ktorí však proti Cagliari museli nastúpiť aspoň z lavičky, aby sa pokúsili zachrániť výsledok. Osimhenovi sa v závere podarilo streliť gól, vďaka ktorému Neapol aspoň remizoval. Výsledok v každom prípade nie je uspokojivý a čo je horšie, stretnutie nedohral Giovani Di Lorenzo kvôli zraneniu hlavy. Rovnako musel predčasne z ihriska aj Kevin Malcuit, ktorý si poranil lýtkový sval.

Politano a Di Lorezno možno budú hrať

Neapol nastúpi na zajtrajšiu odvetu Európskej ligy proti Barcelone s určitými obmedzeniami v kádri. Relatívne veľkú šancu hrať proti Barcelone majú Politano a Di Lorenzo. Prvý z menovaných trénoval s mužstvom po desiatich dňoch absencie spôsobenej svalovým zranením. Politano nepatril medzi prvú voľbu Spallettiho, ale o jeho dôležitosti pre mužstvo svedčí fakt, že prihral na najviac gólov (6). Di Lorenzo je na druhej strane pilierom tímu, ktorý v tejto sezóne nastúpil vo všetkých zápasoch a odohral dovedna až 3013 minút. Zápas nedohral len v dvoch prípadoch. Pravý obranca včera absolvoval vyšetrenia, ktoré v každom prípade nepreukázali vážnejšie problémy.

Absencia Anguissa

Väčší otáznik visí nad účasťou Lozana, ktorý v tejto sezóne hráva pomerne pravidelne, ale v poslednom čase má problémy s ramenom. Mexičan včera trénoval len individuálne, podobne ako Insigne, ktorého trápia svalové problémy. Spalletti nebude mať v strede poľa veľký priestor na manévrovanie aj kvôli zraneniam Anguissa a Lobotku. Prvý z menovaných dokázal záložníkom Barcelony v prvom zápase narobiť veľké problémy. Obaja hráči včera cvičili len v posilňovni, podobne ako Tuanzebe a Malcuit, ktorí však v tíme nezohrávajú veľkú úlohu. Druhý z nich by sa na ihrisku neobjavil, ak by bol Di Lorenzo k dispozícii.

Boj s časom

Katalánsky denník Mundo Deportivo je názoru, že základná jedenástka talianskeho tímu na zajtrajšok môže vyzerať nasledovne: Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Juan Jesús (alebo Mario Rui), Fabian Ruiz, Demme, Politano, Zieliński, Elmas, Osimhen. Počas dneška/zajtrajška sa však môže ešte veľa zmeniť a do zostavy sa môžu dostať Insigne alebo Lozano. V bránke by sa mal objaviť Meret, pretože práve on chytá v Európskej lige, zatiaľ čo v Serie A nastupuje Ospina. Spalletti môže počítať so stopérmi základnej zostavy, ale o niečo horšie vyzerá situácia v zálohe a útoku, kde musí tréner prispôsobiť zostavu na základe zdravotného stavu svojich zverencov.

Lenglet a Depay už trénujú, ale nominovaní neboli

Aká je situácia v Barcelone? Katalánci mali tento týždeň jeden deň voľna, ale v Ciutat Esportiva sa napriek tomu objavilo niekoľko hráčov na dobrovoľnom tréningu. Medzi nimi bol aj Memphis Depay, ktorý v pondelok absolvoval časť tréningu s mužstvom. Xavi ho však na Neapol nakoniec nepovolal. Rovnako vyzerá situácia Clementa Lengleta. Xavi nechce návrat tejto dvojice hráčov uponáhľať. Správy médií tvrdia, že Depay s Lengletom by mohli byť povolaní na víkendový zápas proti Athletic. Éric García na druhej strane nedohral zápas na Mestalle, ale jeho problémy nie sú vážne, podobne ako v prípade Frenkieho de Jonga. Xavi priznal, že po zápase na Mestalle mal určite problémy aj Araujo, ale Uruguajčan do Talianska napokon vycestoval, rovnako ako García. Jeden z nich zajtra nastúpi v strede obrany po boku Piquého. V zostave bude určite chýbať Dani Alves, ktorý nebol zaregistrovaný do Európskej ligy. Taktiež si nezahrajú zranení hráči ako Umtiti, Sergi Roberto a Fati.

zdroj: mundodeportivo.es marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-02-23 17:44:22
ZOSTAVA BARCELONY: GK: STEGEN LB: ALBA CB: PIQUE CB: ARAUJO RB: DEST CM: PEDRI CDM: BUSQUETS CM: DE JONG LW: GAVI ST: AUBAMEYANG RW: DEMBELE