Tlačovej konferencie pred zápasom Barcelony proti Neapolu sa z hráčov Blaugranas zúčastnil Marc-André Ter Stegen.

[Bernat Soler, Catalunya Radio] Ako sa cítiš? Ako vyzerá situácia s kolenom? Nemá to vplyv na to, ako hráš?

"Ľudia majú svoj názor a často vedia viac, než ja sám. Vždy chce hrať naplno. Ak by som bol v slabej forme, nebol by som na trávniku. Cítim zodpovednosť za mužstvo a za seba. Ak by to tak skutočne bolo, nehral by som. Cítim sa výborne a aj mužstvo je v skvelej forme. Raz mi niečo vyjde, inokedy nie... taký je futbal. Trénujem na to, aby som zo seba dával 100% v každom zápase."

[Barça TV] Čo by pre teba znamenal postup po zajtrajšom zápase?

"Znamenalo by to veľa. Nachádzame sa v dobrom momente. Hráme oveľa lepšie ako pred pár mesiacmi. Na trávniku je vidieť identitu klubu. V kádri máme veľa mladých hráčov, ktorí sa po celý čas učia, hrajú v dôležitých zápasoch, kde priestor na chybu nie je veľký. Vždy sa snažíme vyhrať všetko. Myslím si, že v posledných týždňoch sa nám podarilo urobiť krok vpred. Zlepšili sme sa v mnohých aspektoch. Som spokojný s prístupom každého hráča."

[Laura Brugues, TV3] Zdá sa, že mužstvu napriek všetkému chýbajú ešte vyrovnané výkony. Čo si o tom myslí šatňa?

"Xavi má veľmi jasnú ideu. Samozrejme, že nie všetko sa dá zmeniť v jednom momente. Nahromadili sa myšlienky rôznych trénerov z minulosti a Xavi má teraz jasný plán. Máme radosť z toho, ako to celé vyzerá. Som presvedčený, že prídu aj výsledky. Viera v to, čo robíte, vám vždy dáva sebadôveru a pokoj v momentoch, kedy je to najviac potrebné. Stačí sa pozrieť na prvý zápas proti Neapolu. Je to predsa jeden z najlepších tímov v Európe s veľmi dobrým brankárom. Žiadny zápas nie je jednoduchý. Musíme trpieť a robiť všetko, aby sme vyhrávali. Usilovne na tom pracujeme."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že si v posledných rokoch nezaznamenal taký pokrok, ako mnohí očakávali?

"Po všetky tie roky som sa snažil zlepšiť. Ako v každom inom športe existujú veci, ktoré na to môžu mať negatívny vplyv. Je potrebné dobre pracovať a vrátiť sa do formy. Myslím si, že to robím. Doteraz som nemal žiadne zranenie. Som presvedčený, že výsledky prídu. Preto trénujete, aby ste sa čo najlepšie pripravili na zápasy. Vy novinári v posledných týždňoch prilievate olej do ohňa, pretože to robíte radi. Chápem to, pretože je to vaša práca, ale ja analyzujem každý zápas a sledujem presne to, čo robím, kedy robím chyby. Vy to možno nevidíte, ale je to všetko vidím. Som celkom spokojný, pokiaľ ide o moju hru. Veľa vecí robím dobre, ale v mnohých ďalších aspektoch sa môžem ešte zlepšiť. Budem tvrdo pracovať, aby som vždy pomáhal mužstvu."

[Sergi Capdevila, Sport] Čo si myslíš o situácii Ousmane Dembélého z perspektívy šatne?

"Každý prijíma svoje rozhodnutia. Dembélé má platnú zmluvu do konca sezóny. Klub s ním chcel zmluvu predĺžiť. My chceme, aby zostal s nami, pretože má skvelé možnosti. Chceme to využiť. Konečné rozhodnutie je na ňom a na klube. Nie je to moja vec. Môžem povedať len to, že je to hráč, ktorý dokáže robiť rozdiel a ktorému sa bude dariť v každom tíme na svete. Chcel by som, aby zostal s nami a myslím si, že to chce celé mužstvo."

[Adria Albets, Cadena SER] Povedal si, že tlač prilieva olej do ohňa. Bolo napísané niečo, čo sa ťa obzvlášť dotklo?

"Tomu, čo čítam, neprikladám veľkú dôležitosť. Každý môže mať svoj vlastný názor. Taká je práca novinárov a taký je futbal. Koniec koncov som to ja, kto analyzuje zápasy a vidím, čo robím zle. Robím to, odkedy som začal hrať futbal. Môžem zlepšovať svoju hru a lepšie sa správať v situáciách, ktoré som zažil predtým. Cítim sa dobre a som pokojný. Vy, novinári, si odvádzate svoju prácu. Je to normálne, neprekáža mi to. Sústredím sa na to, čo je na mne."

[Tomas Frutos, Agencia EFE] Vidíte sa v zajtrajšom zápase ako favorit vzhľadom na vaše víťazstvo nad Valenciou a remízu Neapola s Cagliari, ktoré je v pásme zostupu?

"Je to iná súťaž. Hovoríme o dvoch mužstvách hrajúcich na veľmi vysokej úrovni. Sme presvedčení o tom, čo robíme. Hráme dobre a to nám prináša pokoj. To však neznamená, že zajtra to bude rovnaké. Neapol má hráčov vysokej kvality a my musíme zo seba dať všetko, aby sme vyhrali zápas, ktorý je pre nás veľmi dôležitý."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Si pripravený na možný penaltový rozstrel?

"V tíme máme určite hráčov, ktorí dokáže zahrávať penalty. Ja sa pokúsim chytiť všetko, čo bude letieť smerom na bránu. Vždy som pripravený na všetko. V konečnom dôsledku sú to detaily, ktoré rozhodnú o výsledku. Dúfame, že sa nám podarí vyhrať v riadnom hracom čase a ak nie, tak sme pripravení na všetko."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-02-24 15:24:27
Marc vobec nie je objektivny,ked sa ti tyka jeho....