FC Barcelona zvíťazila nad SSC Neapol a postúpila do osemfinále Európskej ligy. Jeden gól strelil aj Jordi Alba a po zápase poskytol rozhovor pre médiá.

Bol to váš najlepší zápas v sezóne?

"Myslím si, že sme odohrali skvelý zápas. Máme veľmi dobrú sériu, aj naša hra vyzerá tak, ako by mala. Za stavu 1:4 sme sa príliš uvoľnili, ale sme spokojní s výsledkom aj postupom."

Ukázali ste, že ste nebezpeční v protiútokoch.

"Máme hráčov, ktorí sa dokážu udržať na lopte a takých, ktorí sú veľmi rýchli. Musíme to využiť. Myslím si, že tento zápas sme odohrali najlepším spôsobom. Góly nás určite upokojili. Veľa lôpt sme získavali na polovici súpera a vytvárali sme si príležitosti."

Čo si myslíš o aktuálnej forme? Podarí sa vám ju udržať?

"Vo futbale sú takéto série potrebné, musíme to využiť. Dnes sme nad súperom dominovali a v Európe to vôbec nie je jednoduché."

Neapolu ste strelili štyri góly, z toho jeden bol tvoj.

"Áno, boli to veľmi pekné góly. Najdôležitejšie je, že lopta padla do siete, vďaka čomu máme väčšiu sebadôveru."

Vrátila sa už najlepšia verzia Barcelony?

"Barcelona vždy zostane Barcelonou, ako v dobrých časoch, tak aj v tých zlých. Prešli sme si ťažkými chvíľami, ale som presvedčený, že toto obdobie je už za nami. Musíme byť jednotní. Máme radosť a nevieme sa dočkať ďalších zápasov."

Zdá sa, že aj ty si v dobrej forme.

"Všetci prechádzame horšími aj lepšími chvíľami. Už niekoľko týždňov sa cítim dobre fyzicky aj psychicky. Musíme to udržať. Ak strieľam góly a asistujem, super, ale najdôležitejšie je pomôcť tímu."

zdroj: movistar
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
Marian Premium
2022-02-24 23:43:37
Klobúčik dole, Jordi. Forma mu graduje ?
2022-02-25 00:07:23
Som velmi rad za Xaviho, ako pozdvihol a ozivil tim....keby bol trener stale Koemann, myslim si, ze by sme sa stale trapili...