Tréner FC Barcelona bol na tlačovej konferencii po postupe cez Neapol do osemfinále Európskej ligy spokojný.

[Catalunya Radio] Dnes ste odohrali skvelý zápas. Dlho ste sa držali na lopte, vytvorili ste si množstvo šancí na strelenie gólu. Očakávaš od mužstva práve to?

"Myslím si, že sme na dobrej ceste, zlepšujeme našu hru. Dokážeme využívať našich rýchlych hráčov na nebezpečné protiútoky. Musíme to využívať, v klube boli vždy hráči s takouto charakteristikou. Proces zmien prebieha dobre, chceme byť čo najčastejšie na súperovej polovici, vymeniť si 30-40 prihrávok a strieľať góly ako dnes. Občas to chýbalo, ako v zápasoch s Granadou či Osasunou. Boli momenty, v ktorých sme trpeli, ale dokázali sme sa aj dlho držať na lopte. Máme vhodných hráčov, aby sme realizovali náš plán."

[Adria Albets, Cadena SER] Dnes ste vyhrali nad veľmi ťažkým súperom, strelili ste mu štyri góly na jeho štadióne. Môže to byť moment, v ktorom sa Barcelona zbaví komplexov pre prehrách v Európe?

"Myslím si, že toto víťazstvo nám dodá krídla, ale po celý čas musíme pracovať. Dnes sme dominovali počas celého zápasu a to nie je jednoduché a v predchádzajúcich zápasoch to nebolo vidieť. Bol to kompletný zápas. Je vidieť efekty našej práce."

[Helena Condis, Cadena COPE] Od tvojho príchodu do klubu začali hrať mnohí hráči lepšie. Ako napríklad Frenkie de Jong. Aký si na to mal vplyv?

"Neviem, pretože od začiatku vidím, že pracujú veľmi dobre, sú to profesionáli. Snažíme sa ich podporovať, pretože sú veľmi dôležití pre náš herný model. Boli kritizovaní, to je normálne, pretože v Barcelone sa musí vždy vyhrávať. Ale vtedy sa im nedala uprieť snaha. Niekedy mali depresiu, ale dnes sme vyhrali a to im dodá sebavedomie."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] V prvom polčase ste boli jedným z mála tímov, ktoré dokážu tak dominovať nad svojim súperom.

"Myslím si, že trochu preháňate, ale dnešný zápas bol vo všeobecnosti veľmi kompletný. Porazili sme súpera, ktorý by mal hrať v Lige Majstrov, ale pozor na vyhlásenia, že môžeme vyhrať nad každým. Musíme naďalej trénovať tak, ako doteraz. Sme na dobrej ceste."

[El País] Ako by si vysvetlil premenu Frenkieho de Jonga?

"Myslím si, že Frenkie dokonale rozumie našej hre, je to profesionál, ktorý od seba vyžaduje veľmi veľa. Existuje len málo tak sebakritických hráčov, vďaka čomu sa neustále zlepšuje. Má veľký potenciál a schopnosti."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Myslíš si, že vaši súperi budú po nedávnych výsledkoch cítiť pred Barcelonou väčší rešpekt?

"Ako som už povedal, Barcelona je na ceste späť. Bolo potrebné začať hrať kompletnejšie. Dnes to takto bolo. Súper určite cíti, že naši ofenzívni hráči sú veľmi nebezpeční. Rozdiel robia aj hráči, ktorí prišli v zimnom prestupovom období."

[Laura Brugues, TV3] Na čo si po dnešnom zápase najviac hrdý?

"Na to, že hráči rozumejú nášmu hernému štýlu. Zmena systému nie je jednoduchá, hráčov to niečo stojí. Každých pár dní hráme proti súperovi, ktorý nám chce skomplikovať život. Prídu momenty, v ktorých nebudeme hrať tak dobre ako dnes. Preto musíme naďalej pracovať. Naši hráči sú veľmi talentovaní a dnes ukázali, čo dokážu. Som hrdý na priebeh zápasu a prácu, ktorú mužstvo odviedlo."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-02-25 01:19:40
Len tak ďalej, dnes to bol nádherný výkon. Krok po kroku späť na vrchol, VISÇA EL BARÇA, SIEMPRE ?❤️??
2022-02-25 07:19:06
Parádní zápas, krásné góly, snad je to blýskání na lepší časy. Forca Barca. ?❤