Katalánci včera dokázali poraziť Neapol na jeho štadióne a postúpiť tak do osemfinále Európskej ligy. Zverenci Xavi Hernándeza predviedli výborný výkon, ale na druhej strane sa nevyhli ani hlúpym chybám. Poďme hodnotiť.

Najlepšie: Dominancia s veľkým dôrazom na ofenzívu

Po predchádzajúcich zápasoch sa dalo očakávať, že Barcelona predvedie dobrý výkon, ale otázna bola efektivita. Tentokrát sme však mohli vidieť Barcelonu, ktorá dominovala nad súperom takmer 90 minút a pravidelne bola prítomná v šestnástke Neapolu. Ľahkosť, s akou sa Katalánci dostávali do šancí, bola šokujúca. Už v úvodnej polhodine vyslali na bránku súpera 8 striel a Taliani mohli byť radi, že prehrávali len o dva góly. Xaviho mužstvo ľahko získavalo loptu na polovici Neapolu a bolo nebezpečne ako z pozičného útoku, tak aj z protiútokov. Štyri góly sú nakoniec dobrým ukazovateľom - aj keď to mohlo byť ešte lepšie. Adama prihral na dva góly, Aubameyang strelil štvrtý gól v drese Barcelony a v poslednom čase spochybňovaní Frenkie, Piqué a Alba pridal po jednom presnom zásahu. Môžeme byť spokojní.

Najhoršie: Opäť školácke chyby

Barcelona podala veľmi dobrý výkon, no napriek tomu si skomplikovala situáciu v zápase nepochopiteľným spôsobom. Ter Stegen nezmyselne vybehol z bránky a zapríčinil pokutový kop. Nepremyslené rozhodnutie v situácii, ktorá vôbec nebola nebezpečná. O niečo ľahšie sa dá ospravedlniť Nico, ktorý ponúkol domácemu tímu druhý gól, no tak hlúpa strata lopty by sa hráčom Barcelony nemala prihodiť ani za tak priaznivého výsledku. V tak mladom tíme sa chyby samozrejme, že prihodia, ale v tomto prípade išlo o školácke chyby.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-02-25 08:32:21
já mám největší radost z toho ,že se dá celých devadesát minut na zapas divat a fandit a pak také,že konečně nedáme jeden gol a nebráníme výsledek ,ale začínají padat čtyři goly na zápas .A to jich dnes v klidu mohlo být osm .Jen tak dál ,už ted se těším na další zápas
2022-02-25 09:16:18
najlepsie: alba gol pravou, pique s lavou:) najhorsie: chaos pri braneni, to sa musi zmenit. a nechapem ter stegenove zakroky v poslednej dobe, akoby potreboval dioptrie..