Gerard Piqué vo včerajšom zápase proti Neapolu strelil gól a po skončení duelu sa porozprával s novinármi.

Barcelona získala späť svoje DNA

"Mužstvo už nejaký čas nesúťažilo na úrovni, ktorá sa od takého klubu ako Barcelona očakáva. Vrátili sme sa k našim koreňom, k tomu, ako by sme mali hrať a čo sme možno na nejaký čas prestali robiť. Je to posolstvo pre nás samotných a aj pre ľudí zvonku. Postupne sa vraciame."

Je možné obviniť niekoho za zlú sériu?

"Nemyslím si, že je férové ukazovať na niekoho prstom. Mali sme obdobie, za ktoré mohli všetci. Klub urobil nesprávne rozhodnutia vo všetkých oblastiach, ale musíme to zmeniť. Nachádzame sa v dobrom momente. Musíme pokračovať v tejto dynamike. Nič sme nevyhrali, ale je pravda, že takéto víťazstvá nám veľmi pomáhajú."

Zlepšenie efektivity v útoku

"Veľa vecí sa zmenilo. Od toho, čo bolo, k tomu, čo je teraz, by som povedal, že existuje fundament, základ, na ktorom sa mužstvo cíti isto a komfortne. Počas zimy sme sa veľmi dobre posilnili. Vpredu máme skutočnú palebnú silu. Počítame so získavaním bodov a súťažením."

Zlepšenie hry v ére Xaviho

"Zmeny na lavičke... udialo sa veľa zmien. To sa odráža aj v mužstve. Ide o neustále zlepšovanie. Niekedy by sme chceli vyhrať také zápasy ako ten v Pamplone, Granade či na Cornellà... Stúpame hore. Tento trend sa skončí na dobrej pozícii. Uvidíme."

Góly

"Ako útočník by som strelil 15 alebo 20 gólov za sezónu, ale pravdou je, že ma veľmi bavila aj obrana."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-02-25 09:00:11
Geri včera super zápas, ale Xaviho mohl více pochválit, podle mě. Xaviho přínos je hodně vidět, hráči mají lepší kondici a dokáží intenzivně a nejednou napadat, Neapol vůbec není slabá ale včera se nestačili divit.
2022-02-25 09:42:45
Geri včera fantázia! Skušene veru❤️?