Vyzerá to tak, že ofenzíva FC Barcelona sa po januárovom prestupovom období výrazne zlepšila. Katalánci v zápasoch proti Atléticu Madrid, Espanyolu, Valencii a Neapolu nastrieľali až 14 gólov. Zverenci Xaviho Hernándeza však teraz narazia na jednu z najlepších defenzív v La Lige. Dnes večer sa hrá zápas Barcelony proti Athletic Club na Camp Nou.

Zverenci trénera Marcelina inkasovali v prebiehajúcej sezóne len 21 gólov a môžu sa pochváliť treťou najlepšou obranou v La Lige. Lepší v tomto smere je už len Real Madrid (20) a FC Sevilla (17).

Xavi je veľmi spokojný s doterajšími výkonmi nových posíl, ktoré káder mužstva vystužili len teraz v januári: "Aubameyang ma neprekvapil, pretože počas celej kariéry strieľa veľa gólov. S pokorou pracuje pre mužstvo, že je v jeho prípade veľkým prekvapením v otázke toho, ako pracuje, ako tlačí na obrancov a aký je ochotný. Adama ma neprekvapil pokiaľ ide o prijímanie rozhodnutí. Zdalo sa mi, že miestami sa rozhodoval zle, ale teraz to tak už nie je. Najviac ma nezaskočil. Veľmi dozrel, odkedy som ho poznal," povedal Xavi.

Najväčší dojem na neho urobil Ferran Torres: "Mateu Alemanyho som požiadal aj o prestup Ferran Torresa, ktorý je hráčom najvyššej úrovne. Je skvelý. Viem, že teraz sa od neho vyžadujú góly, ale odvádza skvelú prácu. Natláča na obrancov, dobre chápe priestor, nestráca ľahko lopty, dobre si rozumie so spoluhráčmi, pracuje v obrane... Hovoríme o hráčovi svetovej triedy. Možnože práve on ma prekvapil najviac, aj napriek tomu, že som ho poznal a mal som ho rád. Je to skvelý transfer a úžasný hráč," dodal.

Athletic Club to na Camp Nou nemá vôbec jednoduché, na čo poukazujú aj čísla. Baskovia si v metropole Katalánska nedokázali udržať čisté konto už od sezóny 1984/85 - v tomto zápase sa zrodila bezgólová remíza. Katalánci okrem toho neprehrali ani jeden z posledných 17 vzájomných zápasov na Camp Nou, pričom len v jednom prípade remizovali.

zdroj: marca.com BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-02-27 15:39:18
Jestli budou v obraně jako v posledních zápasech hrát
Iñigo Martínez (181 cm)
a Dani Vivian (183 cm),
tak bych rád viděl v základu Luuka