Tréner FC Barcelona odpovedal na tlačovej konferencii po výhre nad Athletic Club 4:0 na otázky novinárov. Mnohé z nich sa týkali Ousmane Dembélého.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] V prvom polčase si počas jednej z prestávok v hre diskutoval s hráčmi a dával im tipy, vďaka čomu ste strelili gól. V druhom polčase predviedol skvelý výkon Ousmane Dembélé. Čo si o tom myslíš?

"Rozhodol som sa pre Ousmaneho, pretože som videl, že mužstvo má problémy prebiť sa stredom poľa, nedokáže nájsť v priestore Pedriho a Ferrana Torresa. Vďaka Dembélému sme mali na oboch krídlach rýchlych hráčov, ktorí dokážu hrať jeden na jedného. Ousmane urobil rozdiel, strelil gól a prihral na ďalšie dva, cítil sa komfortne. A čo sa týka diskusie, Adamovi som povedal, aby sa posúval vyššie a robil miesto pre Gaviho alebo sám využíval priestor. V prvom polčase sa nám to nedarilo robiť, Marcelino pripravil mužstvo veľmi dobre. Ale sme spokojní, že sa nám podarilo vyhrať a udržať si čisté konto."

[Marta Ramón, RAC1] Po zápase proti Valencii si povedal, že Pedri je najtalentovanejším hráčom. Dnes odohral ďalší skvelý zápas. Kde je podľa teba vrchol jeho možností?

"Pokiaľ ide o talent, na svete neexistuje nikto lepší. Myslím to vážne. Nevidel som nikoho s takými možnosťami. Veľmi mi pripomína Iniestu, ale pri zachovaní správnych proporcií a netreba zabúdať na to, čo Andrés dokázal. Pedri má 19 a už je skvelý."

[Adria Albets, Cadena SER] Zdá sa, že Dembélému sa nadobro podarilo presvedčiť fanúšikov na Camp Nou. Je jeho zotrvanie vylúčené?

"Toto nie je otázka na mňa. Dembélému sa končí zmluva, viete ako to je. Ale vo futbale sa dejú rôzne veci, všetko sa môže zmeniť. Ousmane nemal hrať, ale hrá a strieľa góly. Vidím ho na tréningoch a viem, že je profesionál, na svojej pozícii môže byť najlepším hráčom na svete. Dnes strelil gól, zaznamenal dve asistencie, bol veľmi aktívny. Toto je ten Dembélé, ktorého chceme vidieť."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ak by to bolo na tebe, predĺžil by si s ním zmluvu?

"A čože, dospeli ste s ním k dohode? Haha. Teraz nie je čas, aby sme hovorili o tom, či predĺži zmluvu, ale o jeho hre. Je to hráč, ktorý robí rozdiel a teraz je potrebné to zdôrazniť."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] V posledných siedmich zápasoch ste strelili 20 gólov. Podarilo sa vám vyriešiť problémy s efektivitou?

"Dúfam, že áno. Darí sa nám využívať príležitosti, ktoré si vytvoríme, chceme ísť po tejto ceste. Góly strieľajú rôzni hráči a to je pre mužstvo dôležité. V poslednom čase s tým nemáme problém, starosti nám robia inkasované góly. Dnes sme si udržali čisté konto, to nás posilní."

[Josep Capel, Radio Nacional] Aké dôležité je pre mužstvo a pre Ter Stegena udržanie čistého konta?

"Poukazuje na dobrú hru obrany. Hráme vysoko a riskujeme, preto nemôžeme strácať lopty. Dnešný zápas na nulu je pre nás veľmi dôležitý, zdôrazňuje náš dobrý moment."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Marcelino pred chvíľou povedal, že výsledok 4:0 je príliš vysoký, súhlasíš s ním?

"Athletic inkasoval tri góly v samom závere, ale tieto góly mohli v skutočnosti padnúť aj skôr. Možnože na konci to už nečakali a mysleli si, že obrana bude rovnako pevná ako počas predchádzajúcich fáz zápasu. Podľa mňa je tento výsledok spravodlivý a ukazuje, že sme boli lepší."

[Francesc Latorre, TV3] Fanúšikovia dnes odchádzali z Camp Nou opäť v dobrej nálade. Aké dôležité je pre teba to, aby si fanúšikovia užívali hru Barcelony?

"Mám veľkú radosť, že fanúšikovia si môžu užívať našu hru a výsledky. Mužstvo tvrdo pracuje, ale nakoniec sa počítajú len výsledky, preto bolo veľmi dôležité, že fanúšikovia boli spokojní. Máme dobré obdobie, cítime sa silní. Musíme naďalej bojovať a ísť po tejto ceste."

[Televisión Española] Aké je dôležité, aby Camp Nou podporoval Ousmane Dembélého?

"Dnes sa pískalo len veľmi málo, ale fanúšikovia majú právo vyjadriť svoj názor. Všetko závisí od Ousmaneho. Je to profesionál, tvrdo pracuje a vždy je pripravení pomôcť mužstvu. Treba ho podporovať, pretože je schopný robiť rozdiel."

[Tuttosport] Ferran Torres sa opäť dostal do niekoľkých šancí, ale nevyužil ich. Je podľa teba potrebné očakávať od neho viac gólov, alebo je potrebné oceniť jeho vplyv na iné aspekty hry?

"Ferran je hráč, ktorý dokáže strieľať góly. Niekedy to závisí od šťastia a chytíte gólovú sériu, niekedy sú však aj suchoty. Ale futbal nie je len o strieľaní gólov, je to aj o hre v presingu, práci v obrane, vytváraní šancí či hľadaní priestoru. Ak by sa dnes zapísal na listinu strelcov, hovorili by sme o jeho skvelom výkone. Som presvedčený, že onedlho bude strieľať góly."

[El Nacional] Aká je najväčšia prednosť Pedriho, vďaka ktorej je tak výnimočný?

"Dokonale rozumie hre a vie, kedy a ako sa má zachovať. Vďaka tomu je výborný. Navyše sa vie výborne dostať spod presingu súpera a nestráca lopty. Pedri zlepšuje naše akcie, je to rýdzi talent."

[Bruno Balleste, Barça TV] Čo je podľa teba príčinou toho, že ste začali strieľať toľko gólov?

"Hráči čoraz lepšie rozumejú našej hre v útoku, ukazujú svoje schopnosti a sú efektívnejší. Máme veľmi dobrých hráčov, ktorí tvrdo pracujú. Neustále sa zlepšujeme a toto je výsledok."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-02-28 01:30:52
Ďakujem, že sa na to už dá pozerať. Dúfam, že už sa tu nebude polemizovať, že Koeman mal ostať a Xavi nemá skúsenosti, lebo trénoval "len" v Katare. Futbal je všade rovnaký a výsledok vidíme. Posun je zjavný a časom budeme tam, kde chceme ,aby sme boli. Držím palce.
2022-02-28 06:43:38
Pozeral som len do 80 minuty ale čital som komentare a môžem tych 10 minut fakt ľutovať že som nedopozeral...Xavi ďakujeme že sa môžeme všetci pozerať na naš obľubeny klub s úsmevom a na tie talenty s veľkou radosťou leď dostavame flashbacky na zlatu generaciu! ❤️? a ten Dembo včera? Čo ti Praaaaši fantazia a nie len on ale všetci! Pedri, Gavi, Dest...?