Katalánci dnes dokázali zvíťaziť na pôde Elche v nesmierne ťažkom zápase a získať mimoriadne dôležité body, vďaka ktorým poskočili na tretie miesto v priebežnom hodnotení La Ligy. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Nesmierne dôležité tri body

Aj keď Elche nie je v tabuľke nejak vysoko, tak v tejto sezóne robí súperom na domácom trávniku mimoriadne problémy. Dnešná prehra proti Barcelone bola v tejto sezóne La Ligy len treťou. Zverenci Xaviho Hernándeza mali veľké problémy, aby dostali domácich pod tlak a počas celého zápasu si vytvorili len niekoľko šancí. Našťastie sa Kataláncom podarilo vyhrať. Kľúčový bol gól Ferrana Torresa, ktorý tentokrát premenil aspoň jednu so šiestich striel vyslaných na bránku súpera. Aj Memphis Depay v kľúčovom momente nezaváhal a Barcelona dokázala vybojovať v Elche tri body aj napriek veľkým problémom. To je z pohľadu boja o miestenku v Lige Majstrov najdôležitejšie.

Najhoršie: Chaos, straty lopty a efektivita

Barcelona bola iniciatívnejšia počas celého zápasu, ale jej hra bola veľmi chaotická. Na začiatku zápasu stratil Dembélé tri lopty, z ktorých súper potiahol nebezpečné protiútoky. Napokon to bol Pedri, ktorý poslal Fidelovi skvelú prihrávku a ten prekonal Ter Stegena. Boj o dôležité body komplikovala aj tragická koncovka. Svoje šance nepremenil Dembélé, dvakrát De Jong a predovšetkým opäť Ferran Torres. Proti lepšie disponovanému súperovi a pri toľkých chybách to nemuselo stačiť ani na remízu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-03-06 19:14:40
Suhlasim. Uplne. Som rad za 3 body, no s Elche sa takto trapit nie je dobry znak. Uvidime. Budeme fandit (a dufat) dalej. Visca!
2022-03-06 19:25:34
Dôležité, že sme otočili, ale tých zahodenych šancí..inak ter stegen.. Gól mohol chytiť, myslím si