Xavi Hernández hodnotil víťazstvo nad Elche na tlačovej konferencii po zápase. Tréner Barcelony priznal, že ho rozčúlil inkasovaný gól do šatne, pretože Barcelona si to nezaslúžila.

[Barça TV] Ako hodnotíš priebeh zápasu?

"Vytvorili sme si množstvo príležitostí. Hľadáme spôsoby, aby sme mohli streliť čo najviac gólov. V prvom polčase sme si vytvorili viac šancí ako v druhom. Myslím si, že výsledok je veľmi spravodlivý. Mohli sme streliť viac gólov, ale aj Elche odohralo veľmi dobrý zápas, najmä v defenzíve. Nedovolili nám hrať na protiútoky."

[Marta Ramon, RAC1] Myslíš si, že mužstvu v istom momente chýbala kontrola nad zápasom?

"Počas prestávky som bol nervózny, pretože sme prehrávali a nezaslúžili sme si to. Brankár Elche odohral skvelý zápas. Vedel som, že ak budeme lepšie útočiť, tak tento zápas vyhráme. Urobili sme taktickú zmenu a vyšlo nám to. Tento zápas sme mali vyhrať vyšším gólovým rozdielom."

[Adria Albets. Cadena SER] Čo sa udialo medzi tebou a trénerom Elche po skončení zápasu?

"Len sme sa rozprávali, nevenujte tomu priveľkú pozornosť. Je to len dôsledok napätia. Mám pred Elche veľký rešpekt."

[Helena Condis, Cadena COPE] Posledné góly strelili hráči z lavičky. Ako rozdeľuješ minúty?

"Nechcel by som posadiť na lavičku hráčov, ktorí si to nezaslúžia. Včera som hovoril o Riquim, Éricovi Garcíovi a Minguezovi, ktorí trénujú veľmi dobre, ale nakoniec musím rozhodnúť, čo bude najlepšie pre mužstvo. Martín Braithwaite nebol povolaný, hoci si to nezaslúžil, ale teraz mám množstvo možností najmä v útoku. Sú to hráči, ktorí môžu urobiť rozdiel. Góly dnes strelili Ferran Torres a Memphis Depay. Som s nimi veľmi spokojný. Adama dostal štvrťhodinku a zmenil zápas, Ousmane odohral fantastický zápas, Gavi hral v prvom polčase dobre, hoci nie na svojej pozícii, aj Aubameyang pomáha tímu v presingu či získavaní lopty. Je to niečo úžasné, že si môžem vybrať z toľkých hráčov."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že ešte máte šancu na výhru La Ligy?

"Neviem, ale dojmy sú veľmi dobré. Zdá sa mi, že je to štvrté víťazstvo v rade. Je to pre nás znak toho, že svoju prácu robíme dobre a to je kľúčové. Postúpili sme na tretie miesto. Za chvíľu hrá Real Betis proti Atléticu a my máme o jeden odohraný zápas menej v porovnaní so zvyškom. To znamená, že ideme po dobrej ceste."

[Francesc Latorre, TV3] Čo si myslíš o rozohrávke v podaní Ronalda Arauja?

"Možno je to hráč, ktorý sa najviac zlepšuje. Je odvážny v tom, čo robí. Dnes mal pred sebou voľný priestor. Prihrával Pedrimu, Aubameyangovi, menil strany... Toto vyžadujeme od stopéra Barcelony. Určite je to práve on, kto zaznamenal najväčší rozvoj, či už s loptou na nohe, alebo bez nej."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-03-06 19:56:57
myslím, že Martin je odpísaný pri tých možnostiach čo v súčasnosti má k dispozícií Xavi. Verím, že v lete sa ho klubu podarí predať.
2022-03-06 20:03:46
Gavi na ľavej strane útoku bol stratený. Tá pozícia mu vôbec nesedí. Od začiatku tam mal hrať buď Torres alebo Adama.