Katalánci v zápase na pôde Elche dokázali získať tri body, ale víťazstvo sa nerodilo vôbec ľahko, pretože zverenci Xaviho Hernándeza po polčase prehrávali a opäť ich trápila koncovka. V druhom dejstve sa však výsledok podarilo otočiť. Viacerí hráči zahrali dobre, no našli sa aj takí, ktorým stretnutie nevyšlo podľa predstáv. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,4

Ter Stegen fantastickým spôsobom vychytal Pereho Millu - možno jeden z najlepších zákrokov sezóny. Na druhej strane môžeme spochybniť výber miesta, čo bolo evidentné pri prvom gólom Elche.

Alves - 6,6

Brazílčan mal veľký podiel na výstavbe hry mužstva. Jeho vek mu však neumožňuje zvádzať bežecké súboje s rýchlejšími hráčmi, čo v zápase proti Elche využívali Johan Mojica a Fidel.

Araujo - 6,6

Odohral solídny zápas. Hráči Elche si nedokázali poradiť s jeho fyzickou silou a ani prostredníctvom vzdušných súbojov. Araujo skomplikoval život najmä Lucasovi Boyeovi.

Piqué - 7,3

Kým Araujo čistil priestor, Piquého úlohou bola rozohrávka a držanie lopty. Ale darilo sa mu aj v súbojoch. Odohral naozaj dobrý zápas.

Alba - 7,7

Zaznamenal pomalší štart do stretnutia, ale nakoniec patril medzi najlepších hráčov zápasu. Obrancovia Elche si nevedeli poradiť s jeho nábehmi do útoku. Nemal ďaleko ani ku gólu. Pochvalu si zaslúži aj za prácu v obrane.

Pedri - 6,4

V snahe upratať loptu do bezpečia ju poslal priamo k Fidelovi, ktorý otvoril skóre. Túto chybu si však vyžehlil skvelou prácou v strede poľa. Vyzdvihnúť musíme najmä jeho rozohrávku, pričom šikovne využíval priestor za obranou súpera.

Busquets - 7,4

Pôsobil pokojným dojmom a mal veľký podiel na tom, že sa Barcelone podarilo ovládnuť priebeh zápasu. Spoluhráči sa na neho mohli spoľahnúť, že nestratí loptu.

Frenkie de Jong - 5,9

V prvom polčase mal určite skórovať. Streliť mohol aj druhý gól, ale Holanďan jednoducho nedokázal prekonať Edgara Badiu v bránke hostí. V nasledujúcich zápasoch musí zlepšiť efektivitu.

Dembélé - 6,8

Pre súpera predstavoval vždy nebezpečenstvo. Obranu Elche otestoval neraz a zohral kľúčovú úlohu vo výstavbe viacerých gólových príležitostí Blaugranas.

Aubameyang - 6,4

Trochu horší výkon v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi. V prvom polčase sa dostal do šance, ale pokus mu zblokoval obranca Elche. Na druhej strane pomohol tímu v defenzíve.

Gavi - 5,6

Gavi patril medzi hráčov, ktorým tento zápas nevyšiel. Nebol zapojený do hry a nemal tak možnosť byť pre súpera nebezpečný. Odohral len prvý polčas.

Náhradníci

46' Ferran Torres - 7,1

Na druhý polčas nahradil Gaviho a zmenil priebeh zápasu. Dostával sa do šancí, strelil vyrovnávajúci gól, no opäť mu musíme vytknúť jeho mizernú efektivitu. Premieňanie šancí musí rázne zlepšiť.

68' Nico - 6,2

Do stredu poľa vniesol sviežosť. Ale na dianie na ihrisku nemal veľký vplyv.

75' Depay - 7

Po príchode na trávnik bol nebezpečný a strelil víťazný gól, keď nekompromisne premenil penaltu.

75' Adama  - 6,7

Xavi ho poslal do zápasu v koncovke, aby oživil ofenzívu a to sa mu aj podarilo. Jeho silu a rýchlosť bolo na krídle cítiť.

85' Dest - 6,3

V úplnom závere nahradil Alvesa.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

7 komentáre
2022-03-07 13:24:32
Nezlobte se na mě ,ale Alaves na to nemá ,v obraně nestíhá .I když Pedri nahral krasně na gol,byt tam jiný obránce ,tak měl větší šanci ten utok zastavit.A není to jen tato jedna akce ,je to po většiny hry.Takhle to daleko nedotáhneme
2022-03-07 13:25:22
Zacinam si u Nica vsimat hodnotenie- na diani na travniku nemal velky vplyv.Kedze povecsine nastupuje ako striedajuci hrac,cakal by som od neho trosku okyslicit hru,priniest do hry taky novy drive...impulz,ale zda sa mi naozaj dost nevyrazny,vsimnem si ho az vtedy ked fauluje.Hadam by bolo dobre niekedy mu zasa dat sancu od zaciatku zapasu,nezda sa mi ako posila ako striedajuci hrac.