Z hráčov Barcelony sa tlačovej konferencii pred zápasom Európskej ligy proti Galatasarayu zúčastnil Frenkie de Jong. Holanďan dal jasne najavo, že sa nestará o kritiku, ale zároveň si je vedomý toho, že vo svojej hre môže veľa zlepšiť.

[Barça TV] Čo očakávaš od tohto zápasu vzhľadom na rozdielnu formu oboch tímov?

"Galatasaray je veľmi dobré mužstvo, ale favoritom sme samozrejme my. Vždy chceme vyhrávať a najmä doma."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Ako sa cítiš po období, počas ktorého si bol kritizovaný? V tlači sa hovorilo dokonca o tom, že počas leta môžeš odísť.

"V klube sa cítim dobre. Máme dobrú dynamiku. Je mi tu dobre, chcem zostať a zlepšovať sa."

[Marta Ramon, RAC1] Čo sa zmenilo po príchode Xaviho, keďže sa tvoja hra zlepšila? Sledujeme tvoju najlepšiu verziu?

"Hráme dobre a vyhrávame. Vytvárame si veľa príležitostí a chceme, aby to tak bolo aj naďalej. Túto dynamiku chceme udržať."

[Adria Albets, Cadena SER] Bolela ťa kritika zo strany médií? Alebo je to už tvoja najlepšia verzia?

"Neviem. Vždy je čo zlepšovať. Keď ma niekto kritizuje, veľmi ma to nebolí. Veľa ľudí nesleduje zápasy poriadne, takže keď nejaký novinár povie, že som hral zle, tak mu veria. Je to problém, ľudia nemajú vlastný názor."

[German García, Radio Nacional] Vzhľadom na to, že Real má pred vami veľký náskok, je teraz hlavným cieľom Európska liga? Teší vás myšlienka o potenciálnom triumfe?

"Samozrejme. Chceme túto súťaž vyhrať. Jasné je to, že túžime po hre v Lige Majstrov, ale teraz tam nie sme, takže dávame zo seba maximum tu."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ak nezískate túto trofej, bola by to katastrofa?

"Nie, pretože aj tu sú dobré mužstvá a my môžeme mať horší deň. Cieľom je však výhra."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Aké videá ti Xavi ukazuje? Čo ťa naučil?

"Ide o videá zo zápasov, z momentov, ktoré môžem zlepšiť. Spôsob preberania lopty... všetky aspekty mojej hry."

[Alejandro Martínez, Onda Cero] Nemyslíš si, že ľudia sú k tebe kritickí, pretože od teba veľa očakávajú? Máš ohromný potenciál a pamätáme si aj na tvoje skvelé výkony v Ajaxe.

"Tiež som toho názoru, že zo seba môžem dať ešte viac. Tvrdo pracujem, aby som sa zlepšil."

[Francesc Latorre, TV3] Xavi nedávno povedal, že ešte žiadny futbalista Barcelonu neodmietol. Prečo je teraz vhodné obdobie na prestup do Barcelony?

"Na to je vždy vhodný moment. Je to jeden z najväčších klubov na svete, a keď tu hráte, tak vzhľadom na náš štýl sa môžeme dobre zabaviť. Bojujeme o trofeje. Verím, že ak sa správne posilníme, v nasledujúcej sezóne budeme bojovať na všetkých frontoch."

[Anais Marti, La Vanguardia] V priebehu troch sezón si mal štyroch trénerov. Malo to na tvoju hru vplyv?

"Nikdy nie je dobré, ak máte toľkých trénerov. Pod vedením každého trénera som sa však cítil dobre. Keď nehráme dobre, nikdy to nie je vina trénera, len naša."

Barcelona sleduje Mazraouiho, ktorého poznáš. Čo si o tom myslíš?

"Je to veľmi dobrý hráč, ale neviem, či sem príde. Má veľkú kvalitu."

[Sergi Capdevila, Sport] Vyznačí Pedri éru v Barcelone? Hrá sa po jeho boku ľahko?

"Pedri má obrovský talent. Vždy sa zdá, že to, čo robí, je jednoduché. Robí to však perfektne, ale to nie je jednoduché. Určite môže vyznačiť epochu."

[Roger Torelló, Mundo Deportivo] V Barcelone si relatívne krátko, ale už sa z teba stal veterán a teraz sa objavili mladí - Pedri, Nico a Gavi, ktorí bojujú o miesto v zostave. Čo nám o nich povieš? Bude pre teba ťažké súperiť s nimi?

"Máme veľa veľmi dobrých záložníkov. Je dobré, že súperíme medzi sebou. Nebojím sa toho. V tejto chvíli môžeme hrať všetci v základnej jedenástke."

[ESPN] Čo konkrétne si zlepšil pod Xaviho vedením? Ako to vyzeralo?

"Keď sledujeme videá, ide o konkrétne situácie v hre, v ktorých sa môžem zachovať lepšie alebo v ktorých som sa zachoval dobre. Hľadať si voľný priestor, ukazovať sa na prihrávku, asistovať, finálne prihrávky - veci tohto typu. Závisí to od zápasu."

[otázka z Turecka] Sezónu ste začali dosť zle, ale v poslednom čase hráte čoraz lepšie. Búrka v Barcelone už skončila?

"Áno, sme v dobrej forme, v poslednom čase vyhrávame. Mužstvu to vždy dodá sebavedomie."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.