Jordi Cruyff sa vyjadril k dnešnému zápasu proti Galatasarayu. Holanďan verí, že Barcelona musí vycestovať do Turecka po výhru.

Čo vám chýbalo v dnešnom zápase?

"Ak remizujete 0:0, tak určite chýbajú góly. Myslím si, že mužstvo to skúšalo, Adama často centroval, ale nebola tam dobrá komunikácia. Bol to taký zápas, že aj napriek prevahe, pribúdajúce minúty bez streleného gólu zapríčinili, že súper bol sebavedomejší. Galatasaray sa bránil hlboko, ale efektívne."

Prekvapil ťa prístup súpera?

"Aj áno, aj nie. Ak sa pozriete na tabuľku tureckej ligy, možno nadobudnúť dojem, že tento zápas nemal byť ťažký. Ale na druhej strane, takéto mužstvá prichádzajú na Camp Nou a bojujú, aby neinkasovali góly. Galatasaray nám dnes vzal veľa miesta na ihrisku."

Máš obavy z toho, že na odvetu musíte vycestovať do Istanbulu?

"Hrať na štadióne Galatasarayu je vždy vzrušujúce. Musíme tam vycestovať a hrať o všetko. Rovnaké to bolo aj v prípade Neapola. Aj teraz musíme ukázať tieto vlastnosti."

Čo robiť, aby mužstvo nestratilo dobrú formu?

"Je potrebné pracovať tak, ako počas posledných mesiacov. Teraz myslíme na ligový zápas a potom odletíme do Istanbulu s túžbou po víťazstve."

Ako sa ti páčil výkon Iñakiho Peñu?

"Bol veľmi istý a pokojný vo svojich zákrokoch. Obrana bola dobre zorganizovaná a on sám dominoval vo vzduchu. Chceli sme mu streliť gól, ale ak hovoríme o ňom, je potrebné priznať, že zahral veľmi dobre."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
Marian Premium
2022-03-11 09:28:43
Peňa ?