Katalánci dnes len remizovali v prvom zápase osemfinále Európskej ligy proti Galatasarayu a v odvete v Istanbule to nebudú mať jednoduché. Čo nám stretnutie na Camp Nou ukázalo?

Najlepšie: Iñaki Peña na seba pritiahol pozornosť

Niekdajší brankár rezervy Barcelony odišiel do Turecka, aby chytal pravidelne. Osud mu však umožnil rýchly návrat na Camp Nou, tentokrát však v úlohe brankára súpera Barcelony. Mladý Španiel bol však počas celého zápasu plne sústredený a výborne sťahoval centre zo vzduchu. Iñaki však okrem toho pochytal aj všetky šance Barcelony. Vynikol najmä pri dvoch streleckých pokusoch od Depaya. Jediným problémom boli menej presné dlhé prihrávky, ale mladík odohral výborný zápas. Takýmto spôsobom môže upútať pozornosť Xaviho. Ak sa pre neho nenájde miesto v Barcelone, počas leta sa o neho budú určite zaujímať popredné európske kluby. Samozrejme za predpokladu, že si tak dobrú formu udrží.

Najhoršie: Veľmi slabý zápas proti priemernému súperovi

Hráči Barcelony dnešného súpera možno podcenili a to rozhodlo o tom, ako zápas nakoniec vyzeral. V zásade každý až na Piquého, Éric a Ter Stegena podal nedostatočný výkon. Úplne neproduktívny bol Ferran Torres, Memphis Depay toho veľa na krídle či na hrote útoku neukázal a Adama svoje snaženie končil pri množstve nevydarených centrov. V strede poľa zas chýbala plynulosť a hoci sa Pedri o to veľmi snažil, celkový obraz hry bol neuspokojivý. Sklamal predovšetkým Nico, ale aj Frenkie či Sergio, ktorí zvyčajne prezentujú dobrú úroveň, nezahrali podľa predstáv. Kraje obrany neboli dostatočne podporované. Alba a Dest dostávali loptu len zriedkakedy a zápas vôbec nevyšiel Ronaldovi Araujovi. Xavi sa dianie na ihrisku snažil zachrániť striedaniami, ale ani Dembélé, ani Aubameayang nenadchli a Luuk de Jong nemal dostatok času, aby bránku súpera čo i len vážnejšie ohrozil. Tento slabý zápas však našťastie nemá vážne následky a v Istanbule má mužstvo stále šancu vyhrať a postúpiť do štvrťfinále. O to viac, pretože aj keď Galatasaray bojoval po celý zápas, predsa len ukázal, že nepatrí medzi špičkové tímy.

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-03-11 00:07:54
Dnes to bola naozaj slabota proti 12. celku tureckej ligy. Samozrejme stále verím že v odvete postupime problém je však v tom že dnes som očakával výhru aspoň o 3 góly a v odvete budeme môcť dopriať oddych viacerým oporám keďže to bude tesne pred El Clasicom. Takto musíme do Turecka poslať to najlepšie čo máme a aj tak nebudeme mať nič isté.
2022-03-11 00:10:33
Z našej strany to bola bieda. Jediné čo ma v zápase zaujalo bola dobre fungujúca obrana súpera na čele s Peňom a Marcaom. Na nich dvoch som bol dosť zvedavý aj pred zápasom. Na Peňu pretože je to náš hráč a na Marcaa preto, lebo jeho brat Dionatan Teixeira hrával za našu repre do 21 rokov.