Tréner Galatasaray Domenec Torrent na tlačovej konferencii po remíze 0:0 proti Barcelone na Camp Nou zdôraznil, že jeho tím splnil svoj cieľ, keď do odvety vybojoval priaznivý výsledok.

Zhrnutie stretnutia

"Chceli sme si zachovať šancu do druhého zápasu v Istanbule a to sa nám podarilo dosiahnuť. S našimi fanúšikmi sme oveľa silnejší a Galatasaray v Európe súperí dobre, pretože je potrebné aj dobre brániť a koncentrácia stúpa. Na tak veľkej scéne ako Camp Nou to bolo kľúčové. Musíme to preniesť aj do tureckej ligy."

Šance na postup

"Neviem, akú máme šancu. Viem, že určite nejakú máme. Na to, by sme postúpili, musíme zahrať veľmi dobre. Barcelona strelila Neapolu štyri góly. V súčasnosti sme sa postarali o to, že dvojzápas zostáva otvorený. Barcelona tu hrala veľkolepo, strieľala veľa gólov..."

Camp Nou

"Neviem, či to fanúšikovia pochopia, pretože nie som fanatikom Barcelony, ale som jej socio odmalička, no nech nikto nepochybuje o tom, že som si vybral Galatasaray. Pre mňa príchod sem niečím výnimočným."

Iñaki Peña

"Máme šťastie, že máme skvelého trénera brankárov Ricarda Segarru, ktorý Iñakiho pozná dokonale. Odporučil nám ho. Pre neho je veľmi dôležité, aby hral v tak veľkých zápasoch, ako ten dnešný. Je pokojný, dáva nám pocit bezpečia, výborne hrá nohami a má pred sebou svetlú budúcnosť."

Stiahnutá obrana

"Hrali sme proti Barcelone, ktorá predchádzajúcim súperom nastrieľala po štyri góly. Snažili sme sa minimalizovať jej prednosti v útoku, pretože ak do toho pôjdete po hlave, tak prehráte. Museli sme zahrať inteligentne, vedeli sme, že nás čaká druhý zápas."

Vyradenie Barcelony

"Keď sme v súťaži, musíme súperiť a samozrejme, že môžeme vyhrať, no uvedomujeme si náročnosť, pretože ide o Barcelonu. Individuálne je lepšia a preto sa jej musíme pokúsiť vyrovnať tímovo."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter/galatasaray

Diskusia

1 komentár
2022-03-11 16:56:44
Zabetónovali to vyborne to sa musí nechať. No pozeral som Liverpool cez víkend a oni si s tým vedeli poradiť. Krásne vytahovali súpera postupnými prihravkami späť k bráne. Až sa skoro cele mužstvo súpera vytiahlo von a potom 2-3 rýchle prihrávky a už Liverpool strieľal na bránu... veľmi múdro to robili