Tréner Barcelony sa rozhodol pre rotáciu hráčov prvom zápase osemfinále Európskej ligy proti Galatasarayu. Bezgólová remíza však nie je očakávaným výsledkom.

Kritizovať Xaviho nie je veľmi kvôli čomu, keďže Barcelona v priebehu krátkeho času dostal do stavu, kedy si jej hru začínajú fanúšikovia skutočne opäť užívať. Na druhej strane je pravda, že Barcelone súboj proti Galatasarayu nevyšiel podľa predstáv. Možným dôvodom je aj rotácia v podaní katalánskeho trénera.

Na druhej strane je pravdou, že kalendár FC Barcelona je nabitý a preto rotácia zo strany trénera prvého tím dáva zmysel. V prvom zápase proti tureckému súperovi v Európskej lige sa pokúsil šetriť niektorých svojich hráčov, aby mal čo najsilnejší káder v rozhodujúcej časti sezóny. Oddych si zaslúžia najmä veteráni ako Busquets, Piqué a Alba. Ale v druhom polčase proti Galatasarayu sa na ihrisku objavili všetci, pretože vývoj stretnutia si to vyžadoval.

Katalánci majú pred sebou náročný týždeň, pretože o veľa sa hrá ako v La Lige, tak aj v Európskej lige. Na papieri sú Katalánci silnejší ako Galatasaray, ale existuje viacero dôvodov, prečo sa na tureckej pôde nehrá jednoducho. V prvom rade sú to fanúšikovia, ktorí dokážu na štadióne v Istanbule urobiť pekelnú atmosféru. V druhom rade - len tri dni po odvete osemfinále Európskej ligy je na programe El Clásico na Bernabéu. To môže Xaviho donútiť opäť k rotácii.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
jirkam Premium
2022-03-12 09:24:14
Možná, že to mělo být obráceně,nejdřív nejsilnější, rozhodnout a pak rotovat. Po 1. půlce nastoupila nervozita a bylo,vymalováno
2022-03-12 11:07:18
Za mňa sme mali nastúpiť v najsilnejšej možnej zostave. Zápas vyhrať a vytvoriť si náskok do odvety. A v odvete by sme mohli pošetriť hráčov. Takto nemáme ani náskok ani oddýchnutých hráčov a ani dobrý výsledok do odvety.