Tréner FC Barcelona na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil, že pred blížiacimi sa zápasmi proti Galatasarayu a Realu Madrid nekalkuluje a plne sa sústredí na Osasunu. Xavi sa domnieva, že zajtrajší zápas bude veľmi ťažký.

[Marc Brau, Barça TV] Pred zápasom na El Sadar si hovoril, že Barcelona môže hrať rôznymi systémami s päticou alebo štvoricou obrancov. Bude to teraz trochu iné vzhľadom na to, že súperovi bude chýbať Chimy Avila?

"Osasuna môže hrať v niekoľkých rozostaveniach. V predchádzajúcom zápase hrala miestami vysokým presingom a niekedy čakala na vlastnej polovici. Má veľa možností. Dokáže útočiť po krídlach, hrá vertikálne. Bude to ťažký zápas. Osasuna hrá intenzívne a je ťažké streliť jej gól. Len nedávno porazila Villarreal na výjazde. Verí si a je v komfortnej situácii. Jagoba odvádza skvelú prácu."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Prečo, keď nehrá Busquets, posielaš do stredu Frenkieho a neskúsiš inú možnosť, napríklad Nica? Uvažoval si o tom?

"Môže to byť aj Nico, existuje taká možnosť. Pedriho nevidím ako pivota, len Frenkieho a Nica. Niekedy mi nevadí, že si hráči vymieňajú pozície. Rovnaké je to aj s Memphisom a Ferranom, keď hrajú spolu. Podstatné je, aby bol na každej pozícii hráč a aby sa obaja nenachádzali na rovnakom mieste. Nico môže hrať ako šestka. Môže nabiehať aj do šestnástky a strieľať. Nechcem veľmi hovoriť, že hráč nemôže hrať na niektorej pozícii."

[RAC1] Bude mať veľmi dôležitý zápas v Istanbule vplyv na zajtrajší zápas?

"Uvidíme. Musíme brať do úvahy problémy, únavu, počet minút či sankcie. Ak by sme vyhrali nad Galatasarayom ​​1:0 alebo 2:0, odvetu by sme plánovali rovnako. Chceme dominovať a vyhrať. Plány na tento týždeň sa nezmenili."

[Santi Ovalle, Cadena SER] Araujo a Éric García čelia pred El Clásicom možnej suspendácii. Chýba im k tomu už len jedna žltá karta. Považuješ vzhľadom na jeho vlastnosti za potrebné, aby bol Araujo na zápas proti Realu k dispozícii?

"Stopérov si často vyberám na základe ich profilu a profilu súpera. Ak je súper silnejší, ako to bolo napríklad proti Bayernu Mníchov s Lewandowskim, potrebujeme silnejšieho obrancu. Často to závisí aj od toho, ako chceme útočiť a vyvážať loptu. Éric veľmi dobre vyváža loptu. Rozhodneme sa zajtra. Je dobré, že v obrane si máme z čoho vyberať. Máme štyroch spoľahlivých stopérov."

[German García, Radio Nacional] Aké závery si vyvodil po zápase s Galatasarayom v kontexte odvety? V Istanbule sa počíta len víťazstvo.

"Samozrejme, že sme stretnutie analyzovali, mali sme lepšie útočiť. Lepšie porozumieť pozíciám záložníkov, centrálny útočník sa nemal tak často sťahovať po loptu. Ide o taktické otázky a pozičné, ktoré zlepšíme. Zároveň musíme rýchlejšie operovať s loptou. Musíme byť sebakritickí. V druhom polčase sme zahrali lepšie. Galatasaray sme mohli poraziť aj napriek tomu, že sme nehrali tak dobre ako v prechádzajúcich zápasoch."

[Víctor Navarro, Cadena COPE] Čo si myslíš o zápase Realu s PSG? Hovoril si s Messim? Ako sa cíti?

"S Leom sme kamaráti, len som ho podporil. Keď sa zdalo, že pre PSG ide všetko dobre, Real v priebehu 20-25 minút otočil výsledok. Ukázal vieru a túžbu. Taký je futbal a taká je Liga Majstrov. Keď trochu povolíte, súper vyhrá."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Povedal si, že Osasuna sa často sťahuje. Galatasaray hral vo štvrtok podobne a vy ste sa len ťažko dokázali dostať do pokutového územia. Ako pracujete na takýchto situáciách, aby ste ich lepšie zvládali?

"V takejto situácii sme boli neraz. To neznamená, že sme zahrali slabo, pretože napríklad proti Elche sme odohrali dobrý zápas. Máme veľa riešení, ale musíme ich prispôsobiť hre a lepšie ju interpretovať. Trénovali sme a analyzovali video, snažili sme sa nájsť riešenia. Osasuna je súper, ktorý dokáže skomplikovať zápas. Pre mňa to nie je problém. Už sme hrali s takými súpermi, ktorí čakajú stiahnutí v bloku, ako napríklad proti Neapolu či už na Camp Nou, ale na výjazde. Útočili sme na nich a v odvete sa nám podarilo streliť 4 góly. Máme veľa riešení, ale musíme byť efektívni. Gól by sme mali streliť čo najrýchlejšie. Niekedy sa zápasy končia bez gólov aj napriek množstvu vytvorených šancí. Musíme na tom pracovať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že mužstvo by malo vyhrávať zápasy pokojnejšie?

"Zápas zmení, ak sa rýchlo ujmete vedenia. V zápase proti Atléticu sme boli veľmi efektívni. Neapolu sme strelili tri góly už do polčasu. To kompletne zmení obraz zápasu. Súper nám necháva veľa priestoru a my to využívame. Ujať sa vedenia nám dáva obrovskú prevahu."

[David Ibanez, Mediaset] Radšej by si trénoval Mbappého alebo Hålanda?

"Sú to len hypotézy. Už teraz trénujem dôležitých hráčov ako Ansu, Pedri, Piqué či Busquets. Pre La Ligu by bolo výborné, ak by sem prišli tak výborní hráči. Súťaž, klub aj hráči by sa mohli rozvíjať."

[Edu Polo, Mundo Deportivo] Predtým ste dokázali vyhrávať s ľahkosťou, ale proti Elche a Galatasarayu ste mali problémy. Od čoho to závisí?

"Je to otázka mnohých elementov. Ako Galatasaray, tak aj Elche bránia veľmi dobre. Veľa závisí ja od priebehu zápasu. Strelenie prvého gólu by zmenilo zápas. Súperi nás však nemôžu poraziť z hľadiska intenzity. Je to pre nás fundamentálne. Neznížime intenzitu bez ohľadu na súpera."

[Joesep Soldado, La Sexta] Sústredíš sa na 'bodovú matematiku' v tabuľke?

"Naozaj nie. Zajtra chceme získať tri body. Osasuna nám to určite bude chcieť skomplikovať. Na El Sadar sme prišli o body v koncovke. Nemyslím ďalej, než na zajtrajšok. Ešte nemyslím na odvetu proti Galatasarayu. Sústredím sa na Osasunu. Je to dobré mužstvo so skvelým trénerom. Dokážu sa adaptovať na rôzny systém."

[Jordi Gil, Sport] Čo si myslíš o výkonoch Aubameyanga?

"Aubameyang je pre nás veľmi dôležitý. Odohral už veľa zápasov a vidieť jeho prístup. Vynaložil veľké úsilie, aby sa adaptoval na našu hru. Hráme veľmi intenzívne, takže je normálne, že je trochu unavený. Je pre nás veľmi dôležitý, generuje veľa príležitostí, dáva nám veľa možností, dobre interpretuje priestor... Je veľkou výhodou, že môžem počítať s takýmto hráčom."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Hovoril si s Ronaldom Araujom na tému rozohrávania lopty?

"Nemyslel som na to. Myslím si, že mu môžeme pomôcť. Je to jeden z hráčov, ktorí v poslednom čase zaznamenali výrazný rozvoj. V rozohrávaní lopty je čoraz lepší, vyhráva súboje, vyhráva vzdušné súboje, pomáha nám vo vysokom presingu. Nevyrastal v La Masii, takže je pre neho trochu ťažšie prispôsobiť sa, ale je čoraz lepší a angažovanejší."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.