Xavi sa k víťazstvu nad Osasunou vyjadril na pozápasovej tlačovej konferencii. Tréner pochválil svojich hráčov.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Prvý polčas dnešného zápasu vyzeral úplne inak, ako ten proti Galatasarayu. Aké dôležité je dostať sa dobre do zápasu?

"Zlepšili sme našu intenzitu. Nie je to čisto futbalový aspekt, ale bolo to dôležité. Nemôžem mojim hráčom vyčítať nedostatočnú angažovanosť v zápase proti Galatasarayu. Dnes sme zahrali dobre a so zodpovedajúcim rytmom. Z našej strany išlo o kompletný zápas, aj keď to nebolo jednoduché, pretože Osasuna dokáže narobiť problémy útočiacim mužstvám. Miestami sme strácali priveľa lôpt, na takejto úrovni je to neprípustné."

[Marta Ramón, RAC1] Aké dôležité je toto víťazstvo vzhľadom na nadchádzajúce zápasy?

"Atmosféra v tíme je veľmi dobrá. Povedali sme si, že ak budeme hrať s takou intenzitou, vtedy môžeme poraziť každé mužstvo. Som spokojný, mužstvo urobilo krok vpred. Hráči si užívali hru aj napriek tomu, že hrali proti ťažkému súperovi. To nie je jednoduché."

[Adria Albets, Cadena SER] Dnes si nechal oddýchnuť niekoľko dôležitých hráčov. Bude sa rotovať aj v najbližších dvoch zápasoch alebo si myslíš, že je potrebné zahrať v najsilnejšej zostave?

"Mám také šťastie, že mám veľa dôležitých hráčov. Frenkie de Jong, Ronald Araujo a Adama Traoré majú pre mňa veľkú hodnotu a dnes nehrali. To poukazuje na to, že máme silný káder a môžeme rotovať kvôli únave či disciplinárnym trestom. Určite je to výhoda. Druhým dôvodom je konkurencia, ktorá je rovnako dôležitá."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Gavi odohral ďalší skvelý zápas. Čo cítiš, keď vidíš dorastenca ako robí takéto veci?

"Áno, Gavi je úžasný hráč. Je skvelý v presingu, pracuje, rozohráva loptu a rozumie hre. Niekedy mu chýba len to, aby zodvihol hlavu a analyzoval situácie na ihrisku. Má však 17 rokov, je mimoriadny."

[Helena Condis, Cadena COPE] Aké dôležité sú tieto góly pre Ferrana Torresa?

"Niekedy mu chýbali góly, ale jeho práca bola fantastická. Je jedným z našich najlepších hráčov, vytvára veľa situácií. Súperi nevedia, či bude zbiehať do stredu alebo na krídlo. Dnes strelil dva góly, je to výborné. Neraz som povedal, že nakoniec mu to tam začne padať. Som s ním veľmi spokojný."

[Alejandro Segura, Marca] Pierre-Emerick Aubameyang strelil už päť gólov v šiestich zápasoch. Čakal si, že dá tímu tak veľa?

"Aubameyang je pre nás ako dar z neba, pretože sa veľmi rýchlo adaptoval našej hre, rozumie jej, vytvára situácie na strelenie gólu a sám to robí. Je to privilégium trénovať ho. Som presvedčený, že nám prinesie ešte veľa dobrého. Je to profesionál, tak ako každý v tomto tíme. Všetci hráči sú pripravení pomáhať."

[Josep Capel, Radio Nacional] Myslíš si, že fanúšikovia už zabudli na situáciu Ousmane Dembélého?

"Myslím si, že to nie je prvýkrát. Ak Ousmane ukazuje svoje schopnosti, tribúny sú potom šťastné. Angažuje sa aj v hre v obrane, za Barcelonu dáva svoj život a fanúšikovia mu môžu byť vďační."

[Laura Brugues, TV3] Povedal si, že tvoji hráči si užívali hru. Cítil si sa rovnako?

"Práca trénera nie je ľahká. Prvé dva tri mesiace tu boli pre mňa ťažké. Nie je to jednoduché. Chcem, aby moji hráči hrali pekne a vyhrávali, som perfekcionista. Domov prichádzam s množstvom myšlienok v hlave. Klub je v takej a nie inej pozícii. Pokúsime sa ísť krok za krokom a byť čoraz silnejší."

[El País] Čo si myslíš o sombrere v podaní Gaviho na konci zápasu? Bolo to vhodné alebo sa s hráčom porozprávaš?

"Sú to len detaily, ktoré poukazujú na techniku hráča. Podľa mňa sa Gavi musí naučiť pozdvihnúť hlavu a lepšie hodnotiť situácie. To je pre mňa najdôležitejšie."

Barcelona Femení dnes vyhrala 5:0 nad Realom Madrid a zabezpečila si titul. Videl si ten zápas?

"Chcel by som im pogratulovať. Dievčatá nám už niekoľko rokov ukazujú cestu. Ich zápas sme sledovali v hoteli. Bola to skvelá šou. Sú pre nás vzorom, tak ako mužstvo Johana Cruyffa a Pepa Guardiolu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-03-14 08:45:41
To teda když jsme dali 18 mil. eur za Braithwaitha a pak přijde hráč jako Aubameyang zadarmo
2022-03-14 09:18:45
čo znamená to Gaviho sombréro?