Pierre-Emerick Aubameyang odpovedal na otázky novinárov na predzápasovej tlačovej konferencii pred odvetou osemfinále Európskej ligy proti Galatasarayu. Útočník porozprával o svojich začiatkoch na Camp Nou a vyjadril nádej, aby Ousmane Dembélé zostal na Camp Nou.

[Barça TV] Aký je váš postoj a aká je atmosféra v tíme pred touto odvetou?

"Sme pripravení na tento zápas, vieme, čo nás zajtra čaká. Veľmi chceme vyhrať. Atmosféra je veľmi dobrá."

[Adria Albets, Cadena SER] V deviatich zápasoch si strelil už 6 gólov. Očakával si tak rýchlu adaptáciu alebo ťa to samého prekvapilo?

"Aby som úprimný, trochu som to očakával, pretože som tvrdo pracoval a chcel som hrať dobre od začiatku. Som spokojný s tým, čo robím. S pomocou spoluhráčov je to o čosi jednoduchšie. Barcelona má veľa talentu, takže je to jednoduchšie."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Keď si prišiel, existovali pochybnosti, či opäť uvidíme tvoju najlepšiu verziu z Arsenalu. Myslíš si, že dokážeš udržať súčasnú úroveň a hrať tak dobre ako v Londýne?

"Myslí, že áno. Vďaka práci a všetkému, čo robíme na tréningoch, si túto úroveň môžem udržať. Veľmi to chcem. Snáď to tak bude."

[Ivan San Antonio, Sport] Zvyčajne hrávaš v strede útoku, ale na akej pozícii sa cítiš najlepšie?

"To je dobrá otázka. Neviem, pretože tu sa cítim veľmi dobre v strede útoku, ale v Arsenale sa mi dobre hralo z ľavej strany. Závisí to od toho, ako hrá mužstvo."

[Edu Polo, Mundo Deportivo] Čo ťa Xavi doteraz naučil? Čo zlepšil v tvojej hre?

"Tréner vedel, čo dokážem. Tvrdo sme pracovali na intenzite pri vysokom presingu. Tiež som sa trochu naučil to, ako hrať na malom priestore, čo Barcelona bežne robí."

Aký dôležitý je pre vás zajtrajší zápas berúc do úvahy, že cez víkend vás čaká El Clásico?

"Teraz je najdôležitejší zajtrajší zápas. Je to Európska liga. Sme pripravení, aby sme vyhrali. Obrana Galatasarayu zahrala naposledy veľmi dobre. Vieme, čo musíme urobiť, aby sme vyhrali."

[Helena Condis, Cadena COPE] Fanúšikovia na Camp Nou ťa nedávno privítali veľmi srdečne. Lepšie si začať ani nemohol, však?

"Samozrejme. Odkedy som sem prišiel, som veľmi spokojný. Trochu som to očakával, vo veľkom klube vždy chcete, aby všetko dobre dopadlo. Tak sa aj stalo. Som rád, že som fanúšikom mohol urobiť radosť."

[Marta Ramon, RAC1] Čo si myslíš o Dembélém? Ste kamaráti na ihrisku aj mimo neho? Obaja ste vo forme a rozumiete si. Čo si dávate navzájom?

"Ousmanemu sa darí veľmi dobre. Dobre trénoval, s veľkou túžbou. Asistuje, hrá veľmi dobre. Vôbec som o tom nepochyboval, pretože ho poznám roky. Najdôležitejšie je, aby bol šťastný a pracoval."

V minulosti si hral proti Galatasarayu vo farbách Borussie a videl si fanúšikov tureckého tímu. Čo si o nich myslíš? Gomis hral kedysi v Saint Etienne, čo nám o ňom povieš?

"Spomínam si na to, že tie dva zápasy boli výnimočné. Gomis je skvelý hráč, rešpektujem ho. Poznáme sa dlho, je to veľmi dobrý človek."

Budete zajtra venovať pozornosť niektorému konkrétnemu hráčovi?

"Najdôležitejšie je myslieť na našu hru. Vieme, že Galatasaray hrá teraz veľmi dobre, takže najdôležitejší sme my a rytmus, aký nasadíme. To bude kľúčové."

Čo si myslíš o Nelsonovi a Marcaovi? Ako ich prekvapíš?

"Súper zahral dobre v prvom zápase, ale zajtra sa pokúsime hrať v lepšom rytme a intenzite."

[Laura Brugues, TV3] Poradíš Dembélému, aby zostal v Barcelone?

"Trochu sme sa rozprávali, ale je to jeho rozhodnutie. Uvidíme, čo urobí. Ja by som chcel, aby zostal na budúcu sezónu. Som veľmi spokojný, že s ním teraz môžem hrať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-03-16 20:47:06
Podľa mňa ešte Dembele predĺži ale iba na 1 rok