Pedri bol nominovaný na ocenenie objav roka Premios Laureus 2022. Španiel pri tejto príležitosti poskytol krátky rozhovor, v ktorom sa ho novinári pýtali na vlastnosti ideálneho futbalistu.

"Pokiaľ ide o rýchlosť, stavím na Kyliana Mbappého. Hral som proti nemu a musím priznať, že v tomto smere je úžasný. Čo sa týka ľavej nohy, tú vezmem od môjho vzoru Lea Messiho. Ideálny futbalista by mal mať dribling Ronaldinha. Na hru hlavou si vyberám Carlesa Puyola. A pokiaľ ide o prihrávky, najlepšie ich zahrával môj aktuálny tréner, Xavi," povedal záložník.

Pedri následne vyskladal ideálny 5-členný tím, ktorý však tvorili športovci z iných herných disciplín: "V obrane by bol LeBron James, pretože by zrejme zastavil všetkých útočníkov. V útoku by hral Stephen Curry. Milujem basketbal a chcel by som vidieť, či by dokázal strieľať góly rovnako ako dokáže hádzať trojky. V zálohe by bol Rafa Nadal, pretože som videl ako hrá s tenisovou loptičkou a musím uznať, že mu to išlo celkom dobre. A do bránky by som dal Marca Gasola, pretože s tak dlhými rukami by chytil všetky strely," dodal Pedri.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2022-03-17 09:40:13
Dobre vystihnute...hadam este instinkt zabijaka - Luis Suarez.