Katalánci zvládli odvetu osemfinále Európskej ligy na pôde Galatasarayu a nakoniec dokázali postúpiť do štvrťfinále tejto súťaže. Čo nám stretnutie v Turecku ukázalo?

Najlepšie: Barcelona otočila skóre a postúpila

Barcelona priletela do Istanbulu, aby vyhrala a odštartovala prípravu na El Clásico. Najlepšie by bolo, ak by sa jej to podarilo bez toho, aby musela vynaložiť priveľa energie. No Katalánci inkasovali gól ako prví a museli doťahovať skóre. Skvelá prihrávka od Ferrana a ešte lepšie zakončenie od Pedriho umožnili rýchlo vyrovnať. Barcelona strelila druhý gól hneď v úvode druhého polčasu zásluhou Aubameyanga, vďaka čomu sa Xaviho zverencom v druhom polčase hralo pokojnejšie. Výborný zápas odohrali Pedri a Sergio Busquets, kým Auba strelil v drese Blaugranas už 7 gólov. Nebolo to jednoduché, ale cieľ bol splnený a to je najdôležitejšie.

Najhoršie: Fanúšikovia a rozhodca ukázali dve tváre

Barcelona mala v tomto zápase určité problémy. V prvom polčase bol úplne neproduktívny Adama Traoré a Ferran Torres si pri góle domácich neustrážil svojho hráča. Videli sme aj množstvo žltých kariet. Zápas bol v každom prípade veľmi intenzívny, fanúšikovia reagovali mimoriadne živo a rozhodca umožnil hráčom veľmi veľa. Ale bohužiaľ, ako fanúšikovia, tak aj hlavný arbiter zanechali zlý dojem. Fanúšikovia totiž na hráčov Barcelony hádzali z tribún rôzne predmety a je smutné, že sa s Európskou ligou rozlúčili takýmto trápnym spôsobom. A čo sa týka rozhodcu - brazílsky štýl rozhodovania - a teda množstvo chýb. Najväčším problémom však neboli ani tie chyby, ale jeho postavenie v priebehu celého zápasu. Daniele Orsato v nejednom prípade prekážal Barcelone v rozohraní akcie, v niektorých ju dokonca prerušil. Hráči Barcelony museli v mnohých prípadoch obchádzať zle postaveného rozhodcu, čo bolo určite frustrujúce.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-03-18 08:30:52
Chalani, prosím vás kedy sa dozvieme koho máme v ďalšom kole ?
2022-03-18 08:31:33
Dneska los ve 13.00, docela bych si přál Rangers:) anebo i kohokoliv. Jinak nejlepší Pedriho schopnost změnit zápas.