Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po El Clásicu priznal, že jeho zverenci odohrali kompletný zápas. Poukázal však na to, že mužstvo sa aj napriek tomu dopustilo niekoľkých chýb.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Barcelona dnes kontrolovala zápas, tak ako si chcel. Ako sa ti podarilo mužstvo pripraviť?

"Som veľmi spokojný a šťastný. Podarilo sa nám trochu zmeniť dynamiku El Clásica. Myslím si, že sme dobre pochopili, ako si poradiť s Modrićom a Kroosom. Frenkie de Jong hral pozične tak, aby mal nad nimi prevahu. Nechcem sa sústrediť na jednotlivých hráčov. Celé mužstvo ukázalo charakter. Nestrácali sme až tak veľa lôpt a Real žije práve z takých lôpt. Veľmi dobre sme presúvali ťažisko hry. Zápas sme kontrolovali, tlačili sme vysoko, vedeli sme, ako hrať pomedzi líniami, veľa lôpt sme získavali na polovici súpera, v útoku sme hrali tak, ako sme trénovali... Bol to kompletný zápas. Boli sme oveľa lepší ako Real."

[Marta Ramon, RAC1] Čo znamená taký výsledok na Santiago Bernabéu? Je Barcelona späť, tak ako písal Piqué na Twitteri?

"Povedali sme si, že toto je naša cesta a naša herná idea, ktorej sa musíme držať. Máme veľmi dobrých hráčov, ktorí si dnes výborne vykonávali svoje úlohy. Mohli sme si užívať hru. Chceme byť vzájomne solidárni a pracovať pre mužstvo... Teraz sme dobrou rodinou. Sústredíme sa na seba. Teraz môžeme súperiť na každej úrovni."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako hodnotíš tento historický večer na Bernabéu?

"Je to skôr úloha pre vás. Som hrdý a šťastný. Je to deň, ktorý si môže užívať celé barcelonismo. Toto je naša cesta. Musíme takto súperiť aj naďalej. Myslím si, že sme boli oveľa lepší ako Real Madrid. Aj oni mali za sebou skvelú sériu. V prvom rade sme sami sebe ukázali, čo dokážeme."

[Helena Condis, Cadena COPE] Čo znamená táto výhra pre teba ako trénera?

"Som samozrejme veľmi šťastný. Tento klub je pre mňa všetkým. Toto je najlepší klub na svete. Toto som si myslel už ako malý chlapec. Teraz budeme oslavovať. Máme dva týždne na oddych. Vyhrať takýmto štýlom na Bernabéu je skvelý pocit. Niektorí hráči boli v poslednom čase kritizovaní. Dnes dokázali, že dokážu hrať takýmto spôsobom proti Realu na výjazde. To znamená, že sa ako tréner cítim výborne. Nepochybujem o tom, že Barcelona by mala hrať práve takto."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že si sa dnešným zápasom zaradil medzi európsku trénerskú elitu?

"Tu nejde o mňa ani o žiadnu osobnú slávu. Je to čas na oslavu a pochvalu pre mužstvo. Nepovažujem to za osobné víťazstvo. Sme rodina a to ma teší najviac. Neprišiel som sem kvôli individuálnym oceneniam, ale kvôli mužstvu."

[Alfredo Segura, Radio Marca] V druhom polčase sa zdalo, že Barcelona trochu zvoľnila. Myslíš si, že mužstvo mohlo streliť ešte jeden gól?

"Nie, o to nejde. Dnes sme vyhrali 4:0, ale zvíťazili by sme aj s 1:0. Samozrejme, že je normálne, že sa hneváme, ak zahadzujeme šance. Musíme byť maximálne efektívni. Nemôžeme odovzdávať lopty zadarmo. Toto vyžadujem od mužstva. V druhom polčase som sa niekoľkokrát nahneval, pretože sme stratili loptu, takže sme samozrejme mohli hrať o niečo lepšie, najmä v druhom polčase. Náš prvý polčas bol výborný. V koncovke sme mali zahrať lepšie."

Viac ako polovica zostavy Barcelony dnes zahrala na Bernabéu po prvýkrát. Čo ti to pripomína?

"Áno, je tam istá podobnosť napríklad s tímom z roku 2004. Ťažko to však porovnávať. Najdôležitejšie je to, že dnes som videl solidaritu a spoluprácu. To posilňuje projekt, ale musíme pokračovať v práci."

[Xavi Lemus, Esport3] Myslíš si, že dnešné víťazstvo prekoná niektoré vysoké výhry z minulosti, najmä kvôli štýlu hry? Je to pre futbalový svet určitý odkaz?

"Toto víťazstvo je vzpruhou pre nás, pre našu morálku, pre naše sebavedomie. Myslím si, že teraz už niet pochýb o tom, ako by sme mali hrať. Musíme naďalej pokračovať v tejto práci. V skutočnosti sme mohli streliť ešte viac gólov. Tento zápas ešte budeme analyzovať. Hrali sme dobre, ale zahodili sme niekoľko veľmi dobrých šancí."

[Edu Polo, Mundo Deportivo] Myslíš si, že sa po tomto víťazstve zvýšila šanca na celkový triumf v lige?

"Bude to veľmi ťažké. Dnes sme vyhrali a zlepšili si skóre proti Realu, ale dosiahnuť na triumf v lige je naďalej veľmi ťažké. Real v lige prehral doteraz len tri zápasy a musel by ešte niekoľkokrát prehrať. Bodový rozdiel je značný, ale musíme naďalej pracovať, vyhrávať zápasy a držať sa tejto cesty."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-03-21 01:14:51
Diky Xavi ❤?
2022-03-21 03:47:54
Krasicka dneska ?❤️teda včera ??