K vysokému víťazstvu Barcelony nad Realom Madrid sa vyjadril aj viceprezident FC Barcelona Rafael Yuste a člen športovej direktívy Jordi Cruyff.

Rafael Yuste

"To, ako sme vyhrali, je dôsledkom našej práce. Xavi posilňuje tím a postupne to začína vyzerať veľkolepo. Vyhrali sme nad veľmi silným rivalom. Pri všetkej úcte, výhra 4:0 je pre Real úder, ale mohli sme streliť ešte viac gólov. Máme pozitívnu dynamiku, vyhrávame a strieľame veľa gólov."

"Real je súper, ktorého chcú všetci poraziť, ale hráči vedia, že do konca zostáva ešte 9 zápasov. Musíme naďalej pracovať s pokorou."

Jordi Cruyff

"Bol to vysnený večer proti kvalitnému súperovi, nemôžeme žiadať o viac. Vzhľadom na bodový rozdiel a vediac, že hráme na ihrisku lídra, to bolo ťažké, ale myslím si, že sme v laufe, cítime sa dobre a hráme dobrý futbal. Dobre zakončujeme akcie, vytvárame si gólové príležitosti. Nikto neočakával takýto výsledok, ale treba si to užiť. Zároveň musíme zostať nohami pevne na zemi a pokračovať v práci, aby sme vyhrali zostávajúce zápasy."

"Niektoré detaily sa mi páčili. Predovšetkým rešpekt celého štadióna počas minúty ticha a v priebehu zápasu, bolo to veľmi elegantné. Okrem toho si myslím, že sme zahrali výborne. Ukázali sme ambície a nechceli sme sa uspokojiť s 1:0 alebo 2:0. Chceli sme urobiť maximum toho, čo sme mohli. Zahrali sme perfektne."

"Táto výhra nám dáva sebadôveru do ďalšieho rozvoja a práce. Jej časť sme odviedli už v januári, ale musíme v tom pokračovať, aby sme sa zlepšovali a boli ambiciózni. Všetci v Barcelone sme na mužstvo veľmi hrdí."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-03-21 19:15:55
Ja nie som v Barcelone, ale tiež som na mužstvo hrdý! Vďaka chlapci, len tak ďalej.