Tréner FC Sevilla odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zajtrajším súbojom proti katalánskej Barcelone na Camp Nou. Lopetegui veľmi pochválil svojho súpera a označil ho za v súčasnosti najlepší tím v Európe.

Forma

"Pracovali sme so šiestimi hráčmi, Fernando bol operovaný, Delaney je zranený... Samozrejme, že nás to obmedzuje, ale sme radi, že k tomuto zápasu pristupujeme s radosťou a túžbou čeliť súperovi, ktorý je v najlepšej forme nielen v Španielsku, ale dokonca v celej Európe. Vzhľadom na káder a hru je to momentálne najťažší možný súper."

Rival

"Každý zápas v Španielskej lige je ťažký, no súčasná forma Barcelony nám samozrejme komplikuje situáciu. To nás musí motivovať, aby sme boli ambiciózni a dosiahli náš cieľ: odohrali skvelý zápas a porazili Barcelonu na Camp Nou."

Predchádzajúci zápas

"Neexistujú dva rovnaké zápasy. Barcelona zaznamenala veľký rozvoj, zmenila dokonca svojich hráčov. Priviedla nových hráčov. Má jeden z najlepších kádrov na svete, ale to nás musí motivovať, aby sme bojovali ešte viac."

Druhé miesto

"Našim cieľom je poraziť mužstvo, ktoré by teraz mohlo vyhrať Ligu Majstrov. Musíme prekonať protivenstvá a ukázať sa ako pripravené mužstvo, ktoré si verí."

Štatistika

"Každý zápas je iná história."

Transfery Barcelony

"Sú to hráči na svetovej úrovni, veteráni v najlepšej forme. Objavujú sa aj mladí. Musíme si veriť a uvedomiť si ťažkosti, ale aj našu silu."

Reprezentačná prestávka

"Strácame 12-13 hráčov a je náročné pracovať. Okrem toho prišli aj zranenia, ale dôležité je, aby sme dokázali zareagovať na ťažkosti."

Zranenia

"Je to komplikované. Myslím si, že je potrebné počúvať hráčov. FIFA naloží každému hráčovi o 20 zápasov viac ako pred 20 rokmi, ale oni majú stále dve nohy, pľúca a srdce. Treba sa nad tým zamyslieť."

Bono

"Do soboty nemohol trénovať s mužstvom. Počkáme do zápasu, pretože máme aj iných hráčov s problémami."

zdroj: as.com marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2022-04-02 21:41:54
Samé lichôtky Julen, tak to má byť, vieš prečo to hovoríš, už je len na nás tvoje slová do bodky naplniť.
2022-04-02 21:45:31
Ten liverpool a Man city : Am I joke to you??️??️ Ale Julen tie tvoje vtipy su proste ??