Ousmane Dembélé hrá v posledných týždňoch veľmi dobre. Francúz sa stal kľúčovou postavou tímu Xaviho Hernándeza a vyhral boj o miesto na pravom krídle v prvom tíme Blaugranas. Na lavičku si zasadol Adama Traoré.

Ešte v januári sa zdalo, že dni Ousmane Dembélé v Barcelone sú spočítané. Francúz totiž odmietol poslednú ponuku od Barcelony na predĺženie zmluvy a klub ho počas januárového prestupového obdobia nútil odísť. To sa ale nestalo, preto mnohí očakávali, že si do konca prebiehajúceho ročníka posedí na tribúne. Barcelona okrem toho získala na hosťovanie Adamu Traorého, ktorý v prvých zápasoch v drese Blaugranas hral výborne.

Realita však nakoniec bola úplne iná. Xavi dal šancu Dembélému a rozhodol sa ho povolávať na zápasy. Spočiatku mu na ihrisku dával príležitosti ako náhradníkovi. Fanúšikovia na krídelníka pískali, ale netrvalo dlho a začali mu tlieskať, pretože Dembélé hral naozaj výborne. Naopak Traoré nehral veľmi dobre a Dembélé sa tak po dlhom čase prebojoval do základnej zostavy Blaugranas.

Francúzsky krídelník sa v marci objavil v základe v troch z piatich odohraných stretnutí: proti Elche, Osasune a Realu Madrid. V oboch zápasoch Európskej ligy proti Galatasarayu hral si zahral ako náhradník. Dokopy odohral 355 minút a zaznamenal štyri asistencie. Pre porovnanie, Traoré nastúpil v základnej jedenástke iba v dvoch zápasoch proti istanbulskému klubu a vo zvyšných troch zápasoch bol na ihrisku len 25 minút. Celkovo za celý marec zaznamenal 150 minút, čo je viac ako dvakrát menej ako jeho konkurent na pravom krídle.

Všetko nasvedčuje tomu, že v dnešnom zápase proti FC Sevilla sa v základe opäť predstaví Dembélé na úkor Traorého. Francúz totiž počas poslednej reprezentačnej prestávky nehral a je odpočinutý a teda pripravený na ďalšie výzvy na klubovej úrovni.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2022-04-03 13:28:50
Adama sa posadil sam:) dnes si vsak myslim ze bude prave Adama hrat od zaciatku
2022-04-03 13:41:00
rád by som si pozrel Dembelé-Auba-Adama