Katalánci dokázali zdolať Sevillu v boji o druhé miesto zásluhou presného zásahu Pedriho. Prvý zápas po reprezentačnej prestávke bol náročný, no Barcelona ho zvládla. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Pedri a ovácie pre Dembélého

Pre Barcelonu to rozhodne nebol jednoduchý zápas. Sevilla sa nebránila zle, najmä vo vlastnej šestnástke. Zverenci Xaviho Hernándeza však taktiež nehrali zle. Na pravom krídle bol veľmi aktívny Dembélé, ktorý zaznamenal až 7 kľúčových prihrávok, pridal k tomu aj tri driblingy, no hlavne prihral Pedrimu na víťazný gól zápasu. Francúz bol aktívny aj v obrane a takticky disciplinovaný. Nečudo, že z ihriska schádzal za búrlivého potlesku tribún. Piqué a Araujo si taktiež zaslúžili potlesk a Ferran Torres prekvapuje, s akou ľahkosťou sa vie dostať do gólových šancí. Skutočným strelcom úspechu bol však Pedri, ktorý neuveriteľným spôsobom prešiel brániacim hráčom súpera cez rozum, vypracoval si streleckú príležitosť a pokusom spoza šestnástky nedal Bonovi v bránke šancu. Tento gól bol čerešničkou na torte jeho skvelého výkonu. Takého Pedriho a takú Barcelonu si pozrieme veľmi radi.

Najhoršie: Opäť tá efektivita...

Hra Barcelony dokázala vyčariť úsmev na tvári fanúšikov, ale oveľa horšie to bolo so zakončením vytvorených šancí. Aubameyanga dnes nebolo veľmi vidieť, často bol krok pozadu a Ferran Torres nedokázal premeniť ani jednu z početných príležitostí. Na bránku súpera vyslal až 5 striel, ale neujala sa ani jedna. Svoje šance nepremenili ani Piqué, Araujo, De Jong či Dembélé. Katalánci vyslali na bránku súpera až 19 striel, no vyhrali len najtesnejším gólovým rozdielom. Snáď budú mať Blaugranas v nasledujúcich zápasoch presnejšiu mušku.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-04-03 23:52:13
Dobrý zápas, zlaté 3 body. Díky chlapci.
2022-04-03 23:59:10
Pre mňa veľký zážitok výkon Dembeleho.....neviem či Xavi ,alebo to ako sa začalo dariť mužstvu no asi tušimy že Xavi ho naockoval k týmto výkonom...... Neskutočný rozdiel v Dembeleho hre dozadu no zároveň dozrel v hre dopredu..... Xavi je proste hlavička