Stopér FC Barcelona Ronald Araujo patril v zápase proti FC Sevilla medzi najlepších hráčov. Uruguajčan po víťazstve poskytol rozhovor pre klubovú televíziu, v ktorom vyzdvihol prácu tímu a pochválil Pedriho.

Nedávno ste porazili lídra a dnes ste vyhrali nad druhým tímom v tabuľke...

"Máme veľmi dobrú dynamiku a tvrdo pracujeme. Sme radi, že sa to odzrkadlilo aj na výsledkoch. Je to veľmi dôležité víťazstvo. Vedeli sme, že je to ťažký súper. Sevilla veľmi dobre bráni a inkasuje málo gólov."

Aké dôležité je pokračovať v tejto sérii?

"Vedeli sme, aký je tento zápas dôležitý a že víťazstvo nám umožní dostať sa na druhé miesto v tabuľke. Ešte pred niekoľkými mesiacmi sme boli na siedmej pozícii a teraz sme už na druhej. Z matematického hľadiska máme stále šancu na titul. Stať sa môže všetko. Zostáva ešte veľa zápasov. Musíme po celý čas pracovať a posilňovať sa ako tím."

Aký bol odkaz trénera počas prestávky?

"Vedeli sme, že to bude veľmi ťažký zápas, pretože Sevilla je veľmi fyzický tím, ktorý hrá veľmi rýchlo. Útočníci po celý čas využívajú priestor. My zas radi hráme vysoko. Chceli sme vhodne dostávať loptu do šestnástky. Myslím si, že sme to robili dobre. Sme veľmi šťastní. Strelili sme gól vďaka úžasnému hráčovi a to je pre nás veľmi dôležité."

Čo si myslíš o Pedrim?

"Je to veľkolepý hráč. Sme veľmi šťastní, že je s nami. Má ohromnú kvalitu a mužstvu pomáha gólmi. Zároveň je potrebné zdôrazniť, že veľmi dobre pracuje v defenzíve. Prebral veľa lôpt a to je pre nás veľmi dôležité. Je to mimoriadny hráč. Dúfam, že tu zostane mnoho rokov."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Rasto Premium
2022-04-04 00:32:23
Skala! Neobávam sa, že odíde, dohodnú sa.
2022-04-04 07:09:30
Skvelý obranca. Prejsť cez neho je niekedy nad ľudské sily. Verím, že sa konečne dohodne s vedením na predĺžení kontraktu.