Ľavý bek Blaugranas zhrnul víťazstvo nad Sevillou v rozhovore pre BarçaTV.

Čo toto víťazstvo znamená pre Barcelonu?

"Fanúšikovia boli veľmi oddaní, gratulujú tímu k forme. 6 víťazstiev v rade, sme veľmi spokojní. Odvádzame skvelú prácu. Pred niekoľkými mesiacmi bola situácia veľmi delikátna. Musíme sa naďalej zlepšovať. Sme spokojní s odvedenou prácou."

Bol zápas proti Realu kľúčový, aby ste sa utvrdili v rozvoji a zaznamenali dnes víťazstvo?

"Bolo to úplne iné stretnutie. Sevilla má veľmi dobrých a silných hráčov veľkej kvality, bol to ťažký zápas, ale mužstvo bolo pripravené a cítilo sa dobre. Je to dobrý zápas, aby sme ukázali, že sa naďalej rozvíjame."

Ako vysvetlíš, že mužstvo v poslednom čase inkasuje menej gólov?

"Tvrdo na tom pracujeme. Útočníci vytvárajú veľký tlak, čo uľahčuje prácu hráčom, ktorí sú nižšie. Ľudia sa vždy sústredia na obrancov, ale je to tímová záležitosť a mužstvo pracuje dobre. Všetci sú prepojení. Ako tí, ktorí vybiehajú od prvej minúty, tak aj tí, ktorí naskakujú z lavičky. Veľmi sme sa zlepšili, čo sa týka energie a ambícií. Na ihrisku to je vidieť."

Pedrimu už chýbalo len to, aby strieľal také góly ako dnes, však?

"Hovoríme o mimoriadne pokornom hráčovi. Vždy je pripravený učiť sa od veteránov. Je veľkou radosťou sledovať ho počas hry s tou radosťou a sviežosťou, akú prináša, s jeho pôsobivou technikou... Mám veľkú radosť, že strelil tento gól, zaslúžil si ho vďaka svojej práci a tým, aký je."

zdroj: BarçaTV
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2022-04-04 08:00:30
Pekne to vystihol, hlavne o Pedrim :)