Tréner FC Barcelona zhodnotil víťazstvo svojho tímu nad Sevillou na pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

V prvom polčase bolo mužstvo veľmi dobre zorganizované, ale Sevilla dokázala v druhom polčase zahroziť...

"Snažili sme sa hľadať vysunutých záložníkov a krídelníkov. Predposledná prihrávka bola dobrá, ale chýbali správne rozhodnutia v správnej chvíli. Sevilla veľmi dobre bráni v pokutovom území. Obaja stopéri a Gudelj odvádzajú úžasnú prácu. Bránili veľmi hlboko, takže sme museli prihrávať loptu častejšie dozadu. Trénovali sme to, ale chýbali nám vhodné rozhodnutia. Nakoniec však Ousmane prihral Pedrimu, ktorý urobil to, čo urobil. To bolo naše riešenie. Boli sme lepší. Veľmi dobre sme rozohrávali loptu a vytvorili sme si veľa šancí, ale Bono bol vo veľmi dobrej forme. Sevilla je z defenzívneho hľadiska najlepším tímom v Španielsku. Inkasovala len 20 gólov. Toto je víťazstvo za '6 bodov', ktoré nám zabezpečilo postup na druhé miesto. Všetko poukazuje na to, že toto je náš najlepší moment v sezóne."

[Marta Ramon, RAC1] Z gólu Pedriho si sa radoval ako skutočný culé. Na čo si vtedy myslel? Je toto víťazstvo odkazom pre Real Madrid?

"Bol to úžasný gól. Zaslúžili sme si ho a zaúradoval adrenalín. Nemôže to však byť tak, že nám nevychádza posledné rozhodnutie. Rád súperím a mužstvo si jednoducho zaslúžilo vyhrať. Nikomu neposielame nejaké správy, ale skôr sebe, pretože sme v dobrej forme. Vyhrávame zápasy, užívame si hru, atmosféra na štadióne je skvelá, fanúšikovia nám pomáhajú... Nemôžeme znížiť obrátky. Musíme v tom pokračovať. Sme na druhom mieste, ale ešte sa nič neurobilo. Pokiaľ bude matematická šanca na titul, budeme bojovať."

[Adria Albets, Cadena SER] Povzbudzoval si Pedriho, aby častejšie strieľal na bránku a toto je efekt...

"Áno, má dobrú strelu, ale zvyčajne myslí na finálnu prihrávku. V mojom prípade to bolo podobné. V určitých momentoch však treba vystreliť. Bol to fantastický gól. Už som povedal, že je to úžasný futbalista. Pre náš štýl hry je len málo takých hráčov ako on."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Je to už šieste víťazstvo v rade. Má tento tím strop?

"Odlepili sme sa od dna. Nikdy neviete, ale myslím si, že ľudia vidia tú prácu a talent. Ak všetci behajú, pracujú a tlačia, je viac ako pravdepodobné, že prídu aj výsledky. Nie je to náhoda. Mužstvo trénuje veľmi dobre. Každý, kto hrá, pracuje pre mužstvo. Možno toto je to tajomstvo. Samozrejme, že sú to veľmi dobrí hráči. Niekedy sa ako tréner cítim zle, pretože niektorí hráči musia sedieť na lavičke, ale v konečnom dôsledku môže hrať len jedenásť hráčov a náhradníci."

[Helena Condis, Cadena COPE] Lopetegui pred zápasom povedal, že v súčasnosti ste najlepším tímom v Európe a teraz to zopakoval. Súhlasíš s ním?

"Ťažko to porovnávať. Nehráme v Lige Majstrov. Musíme byť pokorní. Máme veľmi dobrú dynamiku, sú výsledky a dobré dojmy, ale realita je iná. Veľmi ďakujem Julenovi Lopeteguimu za tieto slová. Porazili sme super mužstvo. Sevilla si podľa mňa zaslúži pochvalu predovšetkým za prácu v defenzíve a vyvážaní lopty. Porazili sme ďalšie veľké mužstvo."

[Josep Papel, Radio Nacional] Z posledných siedmich zápasov ste až v piatich neinkasovali gól. A súperi si navyše takmer ani nevytvárajú šance. Venujete tomu pozornosť?

"Dobrá obrana je pre nás veľmi dôležitá. V obrane hráme vysoko, takže riskujeme, ale ak tlačia všetci, hráč súperovho tímu, ktorý má loptu, nemôže presne prihrať. Je to práca celého tímu. Deviatka je našim prvým obrancom a prvým útočníkom je náš brankár. V tomto aspekte sme sa veľmi zlepšili. Inkasovali sme veľmi málo gólov, vytvorili sme si veľa príležitostí a vďaka tomu vyhrávame zápasy."

[Laura Brugues, TV3] Povedal si, že Pedri ti pripomína Iniestu. Myslíš si, že Pedri môže byť lepší ako Iniesta a môže sa stať lídrom tímu?

"Áno, on už je lídrom. Máme veľa rôznych lídrov. Je tu tréner a na ihrisku je líder, ktorý napovedá alebo napríklad líder tímu, ktorý rozpráva futbalovým jazykom ako Pedri. Z tohto hľadiska mi vlastne pripomína Iniestu. Je nesmelý a introvert, ale na ihrisku robia jeho prihrávky rozdiel. Andrés dribloval, asistoval a strieľal góly ako teraz Pedri. Je to iný typ lídra. Busquets, Alba, Ter Stegen, Araujo, Alves - to sú veľkí lídri."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Sú to viac ako tri body?

"Áno, už včera som povedal, že pre nás je to finále. Je to výhra za '6 bodov'. Predbehli sme Sevillu z hľadiska skóre, čo je pri pohľade do budúcnosti veľmi dôležité. Táto výhra nás veľmi posilní. Sevilla je súperom z najvyššej kategórie. Aj napriek jej skvelej hre v obrane sa nám podarilo vytvoriť veľa šancí. Využili sme len jednu, ale myslím si, že naše mužstvo bolo lepšie. Som veľmi spokojný. Takéto víťazstvá nám dodajú vieru do ďalších zápasov."

[David Ibanez, Mediaset] Nepáčili sa ti rozhodnutia rozhodcu. Real Madrid včera dostal tri penalty. Fanúšikovia Barcelony sú pobúrení...

"Bol som nervózny, pretože ide o konkurenciu. Nerád hovorím o rozhodcoch, ale oni nesúperia a musia byť pokojní. Barcelona dnes súperila so Sevillou, Celta včera s Realom. Sú to rozhodcovia, ktorí rozhodujú a ja veľmi verím v ich čestnosť. Nerád o tom hovorím. Práve arbitri by mali vysvetliť, čo a prečo to odpískali. González Fuertes, ktorý včera rozhodoval zápas Realu, môže porozprávať na tlačovej konferencii o svojich rozhodnutiach. Ja nemôžem hovoriť v mene iných ľudí."

[El País] Myslíš si, že Pedri má ešte priestor na zlepšenie?

"Ľudia vidia jeho góly, ale on veľmi dobre pracuje, získava množstvo lôpt, vytvára tlak po strate lopty. To, čo nám dáva, je niečo úžasné. Dúfam, že zostane na najvyššej úrovni. Dokáže urobiť rozdiel."

[Jordi Blanco, ESPN] Naďalej si myslíš, že Barcelona môže ešte pritlačiť na Real?

"Určite sa o to pokúsime. Zostáva ešte 9 zápasov a pokúsime sa ich všetky vyhrať. Keď nezávisíme od seba, musíme sa pozerať na iné mužstvá. Včera sme sledovali zápas Realu, vedeli sme, že hrá na ťažkom štadióne, ale vyhral a zostáva na špici. Bude veľmi ťažké, aby stratil toľko bodov, ale my budeme bojovať až do konca."

[Marcelo Bechler, TNT Sports] Myslíš si, že je Barcelona pripravená súperiť v Lige Majstrov?

"Nekvalifikovali sme sa do Ligy Majstrov. Uvidíme v budúcej sezóne. Súperíme s mužstvami najvyššej úrovne: Real Madrid, Sevilla, Neapol... Myslím si, že súperíme na dobrej úrovni. Máme dobré výsledky, ale to ešte ničomu nenasvedčuje. Musíme v tom pokračovať."

[Tuttosport] Pedriho zvyčajne umiestňuješ bližšie k pravej strane a Frenkieho zas naľavo. To má tiež vplyv na to, kto vytvára tlak na obrancov. Dnes to bolo naopak. Prečo?

"Z taktického hľadiska sme uznali, že je potrebné, aby tlak vytvárali traja hráči. Frenkie hrá lepšie v presingu a Pedri je lepší medzi líniami. Zdá sa mi, že Frenkie sa lepšie cíti bližšie k pravej strane a Pedri zas k ľavej. Bol to zápas pre krídelníkov: Ousmaneho a Ferrana. Veľmi dobre uzatvárali hru."

[RTVE] Myslel si na to, že lopta nechce padnúť do siete aj napriek mužstvu šancí?

"Nehrali sme plynulo a v poslednej fáze sme neprijímali správne rozhodnutia. Možno keby sme sa ujali vedenia skôr, dali by sme viac gólov. Niekedy vychádza všetko dobre v rozohrávke, ale nie v rozhodujúcom momente. Je to aj zásluha súpera, ktorý dnes veľmi dobre bránil."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-04-04 01:42:43
Dufam ze dembele ostane,za rozumny plat..ten bol na ihrisku hadam s piquem a araujom najlepsi,ešte ako aj bránil paráda,len mohol by skúšať streliť aj z dialky nie len centrovať
2022-04-04 01:49:39
EL MAESTRO, ĎAKUJEME ?❤️??