Stopér FC Barcelona má platnú zmluvu už len do konca budúcej sezóny a rokovania sa istý čas tiahli bez konkrétneho výsledku, no v poslednom čase nastal prelom a k podpisu zmluvy je potrebné dotiahnuť len pár detailov.

Predĺženie spolupráce s Ronaldom Araujom je na dobrej ceste. V utorok prebehlo stretnutie medzi predstaviteľmi FC Barcelona a agentom hráča. Médiá tvrdia, že sa konalo v reštaurácii Sushi 99 v Barcelone. "Existuje dobré východisko pre obnovenie zmluvy," uviedol Mateu Alemany po stretnutí, ktorého citoval katalánsky denník Sport.

Pozitívne dojmy po schôdzke zdieľal aj Edmundo Kabchi, predstaviteľ hráča: "Na oboch stranách je dobrý úmysel, dúfam, že to dopadne dobre. Dúfame, že v najbližších dňoch či hodinách dospejeme k finálnej dohode. Ide to dobre, nie sme veľmi vzdialení, potrebné je dotiahnuť už len zopár detailov. Stretnutie prebehlo dobre. Žiadal som o pokoj. Prioritou hráča je zostať. Klub urobí, čo potrebuje a my tiež," povedal.

V čase konania stretnutia Barcelona na sociálnych sieťach zverejnila video, v ktorom Araujo jasne uviedol, že chce zostať na Camp Nou: "Cítim sa požehnaný, že môžem hrať za tento klub. Barcelona má veľmi odlišnú filozofiu ako všetky ostatné kluby, dokonca v Španielsku. Keď som sem prišiel, aby som pochopil filozofiu... lopta sa hýbe priveľmi rýchlo. Keď som ju chcel dostať pod kontrolu, ušla mi a domov som odchádzal frustrovaný," povedal.

"Nemôžem tu byť, ak nie som schopný ovládať loptu či hrať," hovoril si Araujo. Ale veci sa potom zlepšili: "Po každodennej práci som si povedal: 'Som tu a môžem hrať, mám to požehnanie byť v tomto klube a kvôli tomu som tak tvrdo pracoval. A vďaka bohu to prináša ovocie'," uviedol.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-04-06 08:01:36
SUPER!
2022-04-06 08:32:06
Hráč, ktorý urobil najväčší progres zo všetkých jeho obranná činnosť je stále lepšia, zlepšuje sa v rozohrávke a je veľmi nebezpečný v rozohrávke a jeho vek ho predurčuje na to byť oporou najbližších min 7sezon