Oliver Glasner na tlačovej konferencii ubezpečil, že remízu zo zajtrajšieho zápasu Európskej ligy proti Barcelone neberie. Tréner Eintrachtu Frankfurt je presvedčený, že jeho hráči nastúpia na zajtrajší zápas motivovaní.

Ako pristupujete k tomuto zápasu?

"Už hrať vo štvrťfinále je pre nás úspech. Sme pripravení a veľmi spokojní s tým, že si zahráme proti Barcelone."

Čo si myslíš o Pedrim?

"Je to jeden z najväčších talentov v španielskom futbale. Ideálne pasuje do hry Barcelony. Má jej DNA. Dobre hrá v útoku aj v obrane. Je rozhodujúci na všetkých úrovniach hry."

Je to pre Eintracht zápas storočia?

"Môžete vidieť tú eufóriu. Motivácia bude mimoriadne veľká, budeme si užívať atmosféru. Zaslúžime si tento zápas. V Európskej lige hráme geniálnu sezónu."

Je to najdôležitejší zápas v tvojej kariére?

"Áno. Ale ja som tu najmenej dôležitý, hráči sú najdôležitejší. Máme aj svoje silné stránky, nielen súper."

Ako zastavíš Barcelonu?

"Nedostali sme sa sem len tak bezdôvodne. Určite budeme mať nejaké šance, treba ich využiť. Barcelona bude chcieť mať loptu, od našich hráčov musíme očakávať maximum."

Vzbudzuje Barcelona strach?

"Mohol by som o nej povedať veľa. Všetko sme preanalyzovali a hráčov sme pripravili. Pre všetkej úcte k súperovi, nebudeme sa brániť na 30. metroch. Proti Betisu sme mali sedem príležitostí. Proti Barcelone budú možno 2 alebo 3, takže musíme využiť aspoň jednu na to, aby sme strelili gól."

Je Barcelona stále legendárnym klubom?

"Áno, za tento klub hrali skvelí hráči z celého sveta. Má obrovský štadión, v lige je na dobrej ceste, je už na druhom mieste. Zo 16 zápasov prehrala iba jeden, v zime investovala 100 miliónov eur. Barcelona je blízko k návratu na vrchol."

Stavíš na viacerých obrancov?

"Rozostavenie bude možnože defenzívnejšie, ale brankár bude len jeden, to môžem zaručiť."

Žiadali od teba veľa vstupeniek?

"Mám dve a nikto sa ma to nepýtal."

Bral by si remízu všetkými desiatimi?

"Nie, pretože sa vždy sústredím na víťazstvo. Konečný výsledok, to je už iná vec, pretože remíza by pre nás bola dobrá. Ja však chcem vyhrať, aj moja dcérka, takže som jej to sľúbil."

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2022-04-06 19:04:27
Inými slovami, postaví betón
2022-04-06 20:09:49
Doufám že si naši ke kopačkam vezmou i zbijecky, ať ten beton pořádně rozbijem ?