Katalánci vo Frankfurte len remizovali a zápas nám ukázal, že nemecké mužstvo vedelo, čo proti Kataláncom v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy robiť.

Najlepšie: Výsledok je lepší ako hra vďaka náhradníkom

Pred zápasom sa očakávalo, že vzhľadom na taktiku Eintrachtu bude mať Barcelona veľa priestoru na zahrávanie dlhých kolmých lôpt a hľadanie kombinačnej hry medzi formáciami súpera. Domáci celok ale v zápase veľmi dobre uzatváral voľný priestor a v dôsledku toho Kataláncom chýbala plynulosť v hre. Tá sa objavila až potom, čo Xavi na ihrisko poslal Dembélého a Frenkieho de Jonga a efektom toho bola pekná akcia, ktorú gólovo zakončil Ferran Torres. Remíza nie je vysnený výsledok, ale do odvety v Barcelone nie je zlý. Katalánci sú povinní zvíťaziť na Camp Nou a nakoniec postúpiť do semifinále.

Najhoršie: Eintracht presadil svoju hru

Domáce mužstvo si trávnik na tento zápas dôkladne pripravilo pre svoju hru a nastolené boli veľmi ťažké podmienky. Eintracht dokázal hrať s vysokou intenzitou a zachytával prihrávky Barcelony na záložníkov. Nemecké mužstvo hralo niekedy až za hranicou povoleného a Barcelone komplikoval rozohrávku akcií. Po zisku lopty sa snažil mimoriadne rýchlo presunúť z obrany do útoku a narobil Xaviho zverencom mimoriadne problémy. Dokonca aj Araujo mal ťažkosti zastaviť akcie Kostića a Jordi Alba často nestíhal za Knauffom. Je potrebné na rovinu priznať, že domáci lepšie vykonali taktické pokyny svojho trénera v zápase a nemali ďaleko k víťazstvu. Barcelona na druhej strane mala jeden z tých horších dní, ak nie najhorší pod vedením Xaviho.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2022-04-08 08:54:03
slaby vykon, dobry vysledok. najlepsie: atmosfera
jirkam Premium
2022-04-08 09:08:16
Bez srdce,vůle a nasazení se těžko vyhraje