Dánsky útočník podľa všetkého nefiguruje v plánoch Xaviho Hernandeza. Táto skutočnosť je podporená aj posledným zápasom Kataláncov. Martin Braithwaite nezasiahol do diania ani proti Frankfurtu v Európskej lige.

Z remízového stretnutia na pôde bundesligového mužstva možno podľa denníka SPORT vyvodiť viacero záverov. V prvom rade sa Barcelona v odvetnom zápase musí mať na pozore, nemôže nemeckého súpera podceniť a doma na Camp Nou nesmie nechať nič na náhodu. Mužstvo Xaviho Hernandeza taktiež musí zapracovať na svojej obrannej činnosti. V štvrtkovom zápase sa totiž v určitých momentoch hráči Frankfurtu až priveľmi ľahko dostávali do streleckých príležitostí pred Ter Stegenom.

Jedným z ďalších záverov je aj to, že Martin Braithwaite je definitívne nadbytočným hráčom v mužstve. Aj napriek zraneniu Memphisa Depaya a absencii Luuka de Jonga kvôli Covidu-19 neprejavil Xavi voči Dánovi dôveru. Od svojho návratu po zranení (20. januára proti Athletic) odohral Braithwaite iba 24 minút. To jednoznačne vypovedá o jeho postavení v rámci hierarchie Xaviho kádra.

SPORT pripomína, že tréner Kataláncov sa už raz na margo dánskeho ofenzívneho hráča vyjadroval – označil ho za hráča do rotácie. To sa však nepotvrdzuje. Príležitosť sa naskytla napríklad proti Eintrachtu, keď bol nemecký klub v početnej nevýhode, pričom stav zápasu bol stále v remízovej podobe. V tomto momente mohol ku streleniu víťazného gólu teoreticky pomôcť ďalší útočník, čím by si FC Barcelona zabezpečila lepšiu pozíciu do odvety. Braithwaite sa však na trávnik nedostal.

Jedna vec je istá - pokiaľ chce Martin Braithwaite figurovať na súpiske dánskej reprezentácie na nadchádzajúce Majstrovstvá sveta v Katare, musí hrávať omnoho viac, píše SPORT. To mu však na Camp Nou vzhľadom na enormnú konkurenciu podľa všetkého nebude umožnené. Kasper Hjulmand, tréner Dánska, má taktiež na výber širokú škálu hráčov, na základe čoho si môže dovoliť niekoho zo súpisky vynechať.

Všetko tak smeruje k jeho odchodu, ku ktorému by mohlo dôjsť už počas tohto leta. Kontrakt s Blaugranas Braithwaiteovi skončí až v roku 2024, čo znamená, že Barcelona by na jeho predaji mohla zinkasovať aspoň určitý finančný obnos.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock
    

Diskusia

2 komentáre
2022-04-09 08:12:12
Po vyluceni hraca Frankfurtu ho mohol dat miesto Aubu,ale Xavi asi pocital,ze sa Auba prichodom Dembeleho konecne chyti...
2022-04-09 09:43:05
Mimo téma: K přestupu Haalanda a financemi s tím spojenými se vyjádřil už i Klopp -> "Žádná šance! Do toho nepůjdeme. Ta čísla spojená s přestupem (myšleno provize agentovi a otci Haalanda) jsou prostě šílená a my s tím nebudeme mít nic společného. Abych byl upřímný, nechci s tím mít nic společného. Není to legrace." S takovou buď přestoupí do PSG, City anebo zůstane tam kde je.