Po prvýkrát v histórii La Ligy sa stalo, že proti Barcelone boli v jednom zápase odpískané tri pokutové kopy a zároveň po prvýkrát v histórii sa stalo, že mužstvo, proti ktorému boli v zápase odpískané tri penalty, tento zápas aj vyhralo. Poďme hodnotiť.

Najlepšie: Xaviho striedania prebudili Barcelonu

Ako je zrejmé už z úvodu tohto článku, zápas sa pre Barcelonu nevyvíjal dobre. Chyby v pokutovom území rezultovali v tri penalty odpískané proti hosťom. Katalánci sa prv hnali za ziskom aspoň bodu, neskôr za plným bodovým ziskom. To sa nakoniec podarilo vďaka striedaniam, ktoré v druhom polčase nariadil Xavi. Keď sa na ihrisku objavili Pedri a Gavi, hra Barcelony začala vyzerať tak, ako mala od prvej minúty. Pedri mal prsty už v prvom góle Blaugranas, keď rýchlo nahral Dembélému, ktorý asistoval Aubovi. Mladý záložník však neskôr skóroval aj sám, keď mu prihrával Gavi. Pred koncom zápasu však bolo nerozhodne 2:2 a víťazný gól strelil v úplnom závere Luuk de Jong, ktorý ako náhradník zabezpečil mužstvu plný počet bodov. Dnes boli rozhodujúci náhradníci a tiež Dembélé s Éricom Garcíom.

Najhoršie: Prvý polčas a penalty v druhom dejstve

Prvý polčas dnešného zápasu veľmi pripomínal zápas, ktorý Barcelona odohrala vo Frankfurte. Je síce pravda, že hra bola trochu plynulejšia, ale pekné akcie sme popravde ani nevideli a šance si vytváral súper. Bol to ďalší dôkaz toho, že náhradníci nie sú schopní garantovať vysokú kvalitu hry a týka sa to najmä záložníkov. Nico dnes sklamal úplne a Frenkie nebol schopný vyrovnať Pedriho úroveň. Zdá sa, že v zálohe by mali hrávať Pedri alebo Gavi. Okrem toho je ťažké pochopiť, ako môže mužstvo v priebehu jedného polčasu zapríčiniť až tri pokutové kopy. Najprv Dani Alves zasahoval v šestnástke až s priveľkým optimizmom, neskôr zle vyhodnotil situáciu Éric García a potom priložil ruku k dielu aj Lenglet. Také situácie sa počas sezóny samozrejme môžu prihodiť, ale nie v jednom polčase.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2022-04-11 00:28:47
Vyhrávame už aj slabšie zápasy keď sa tímu nedarí. Víťazná mentalita pokračuje?. Gavi s Pedrim boli kľúčoví, Luuk je kladivohlavý žralok ??
2022-04-11 00:30:13
No tak Eric nemohol spraviť nič, smolna ruka. Btw dnes bol fenomenálny ??