32 ročný reprezentant Bosny a Hercegoviny nebude budúcu sezónu pokračovať v službách Besiktasu Istanbul.

Miralem Pjanič neprežíva práve najlepšie obdobie po odchode z Juventusu v roku 2020. Po kontroverznej výmene s Arthurom Melom putoval do metropoly Katalánska, kde ale pod trénerom Ronaldom Koemanom nedostával veľa príležitostí. Riešením sa zdalo byť hosťovanie v tureckom klube do konca prebiehajúcej sezóny s možnosťou odkúpenia hráča. To sa však konať nebude.

Skúsený záložník sa totiž výrazne nepresadil ani v hlavnom meste Turecka, kde nastúpil v 24 zápasoch, pričom bez streleného gólu 4 krát asistoval. Nepomohli mu ani zranenia. Nie je teda prekvapením, že športový riaditeľ Besikatsu Ceyhun Kazanci v rozhovore pre GOAL España potvrdil návrat Miralema späť na Camp Nou: „Pjanič bol v našom tíme na hosťovaní počas tejto sezóny. Avšak budúcu sezónu s nami pokračovať nebude. Novú sezónu začneme len s hráčmi, ktorí budú pasovať do trénerovho systému.“

Podľa informácií z Turecka mal pôvodne Besiktas v pláne odkúpiť Pjaniča a rovnako bol citeľný aj záujem Bosniaka ostať v tureckej metropole. O budúcnosti Miralema sa teda znova bude rozhodovať v lete, keďže je málo pravdepodobné, že by si našiel svoje miesto v družine Xaviho Hernandéza. Barcelona tým pádom zinkasovala ťažkú úlohu a to nájsť klub, ktorému nebude prekážať vysoký plat Bosniaka v hodnote 9 miliónov eur ročne.

zdroj: barcauniversal.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
8JK8 Premium
2022-04-11 17:25:39
Tak asi za to že sa Pjaničovi nedarilo nemôže Koeman...ako poniektorí tvrdili......
2022-04-11 17:47:54
Mimochodom teraz čítam, že by sme mohli získať Lewandowskeho za 23 miliónov.
Tu je zdroj: https://fotbalovavidea.cz/...