Z hráčov FC Barcelona bol na včerajšej tlačovej konferencii pred odvetou štvrťfinále Európskej ligy prítomný Éric García.

[Barça TV] Ako sa ty osobne cítiš po skvelých výkonoch? Čo musíte urobiť, aby ste zajtra vyhrali?

"Som veľmi spokojný s formou mužstva. Veľmi sme sa zlepšili. Proti Levante sme bojovali do konca, čo hovorí veľa o tomto tíme. Nevieme sa dočkať zajtrajšieho zápasu. Vieme, že v prvom zápase sme to nemali jednoduché, dokonca to bolo ťažšie ako sme očakávali. Sme pripravení na zajtrajšok a dúfame, že Camp Nou sa zaplní a s našimi fanúšikmi prežijeme taký večer, aký si zaslúžia."

[Xavi Campos, Catalunya Radio] Čo očakávate od Eintrachtu? Bude tlačiť vysokým presingom alebo sa stiahne?

"Podľa toho, čo sme videli v prvom zápase a v Bundeslige, myslím si, že zahrá podobne. Ich plán fungoval veľmi dobre. Budeme sa musieť prispôsobiť pre prípad, ak by urobili to isté alebo ak by sa stiahli ako Galatasaray. Máme riešenia pre oba prístupy a uvidíme zajtra."

[Marta Ramon, RAC1] Piqué sa dostal do nominácie, bez ohľadu na to, či dostane povolenie hrať alebo nie. Ako sa cíti a čo pre vás znamená to, či bude hrať alebo nie?

"Dnes trénoval s mužstvom, uvidíme, aké to bude zajtra. Ťažko povedať. Dúfam, že bude s nami, pretože netreba hovoriť o tom, čo mužstvu dáva. Piqué patrí medzi najlepších obrancov v histórii a dúfam, že zajtra nám pomôže. Všetko, čo vnáša do tímu ako na ihrisku, tak aj mimo neho, je veľmi dôležité."

[Adria Albets, Cadena SER] Fati včera povedal, že jednou z vecí, ktorú Xavi zmenil, je mentalita. Čo je podľa teba najväčším prínosom trénera? Akú jeho dobrú stránku by si vybral?

"Vyzdvihol by som zjednotenie tímu. Od začiatku nám vysvetľoval svoju ideu a mužstvo je s ním na život a na smrť. Teraz to prináša ovocie. Posledné dva zápasy boli vzhľadom na hru súpera ťažké, ale riešenia, ktoré nám ponúka v každom zápase, sú pre nás naozaj veľmi dôležité."

[Josep Capel, Radio Nacional] Posledné dva zápasy boli trochu ťažšie. Nemáš dojem, že po tak dobrých výsledkoch pod Xavim vás súperi poznajú, alebo je to len dôsledok toho, že ste po výhre nad Realom a Sevillou viac zrelaxovaní?

"Súperi sa nám vo veľkej miere prispôsobujú a dobre sa v strede uzatvárajú, pretože vedia, že radi hráme v tomto priestore. Myslím si, že to poukazuje na to, ako dobre hráme. Nemyslím si, že ide o otázku toho, že sme povolili. Veď hrá aj súper, mení spôsob hry proti nám. Mužstvo sa tomu musí prispôsobiť a nájsť riešenia."

[Helena Condis, COPE] Čo pre teba znamená hrať po Piquého boku a učiť sa od neho? Chcel by si s ním zahrať na šampionáte?

"Predovšetkým som bol vždy fanatický culé a sledovať ho a hrať po jeho boku je pre mňa privilégium. To všetko, čo ma môže naučiť vzhľadom na jeho skúsenosti a vodcovstvo, je niečo neuveriteľné. Čo sa týka reprezentácie - na to sa musíte spýtať jeho."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Hovoril si o tom, čo Xavi vnáša do tímu. Chcel by som položiť osobnejšiu otázku. Pracoval si s Pepom a teraz s Xavim. Čo vnáša do hry ten druhý a čo sa učíš?

"Predovšetkým mám veľkú slobodu vo vyvážení loptu. Myslím si, že on a Pep sú si veľmi podobní. Xavi má tiež blízko k hráčom, veľa s nimi rozpráva a radí im, čo je pre hráča veľmi dôležité. Netýka sa to len mňa, ale celého tímu. Verím, že je vidieť, čo nám dáva a to je s nami 4-5 mesiacov, takže pred nami je sľubná budúcnosť."

[Alex Pintanel, Gol] Je Barcelona povinná zajtrajší zápas vyhrať?

"Reprezentovať takýto klub znamená, že musíme vyhrať každý zápas, najmä preto, zajtrajšie víťazstvo nám zabezpečí postup. Musíme zo seba dať všetko. V tejto sezóne boli také momenty, v ktorých sme nezískali taký výsledok, aký sme chceli, ale teraz to robíme. Som presvedčený, že zajtra sa nám to podarí. Dúfam, že fanúšikovia nás budú podporovať v tomto dôležitom zápase, pretože v tejto sezóne sme spolu držali v dobrom aj zlom a zajtrajší európsky večer bude pre nás veľmi dôležitý."

[Francesc Latorre, TV3] Súhlasíš s tým, že mužstvá v Európe sú v posledných rokoch fyzicky lepšie ako Barcelona?

"Povedal by som, že mužstvá sú na tom fyzicky čoraz lepšie, ale predovšetkým s loptou. Čelíme mužstvám, ktoré nám chcú zobrať loptu, čo sa predtým nikdy nestalo. Na vysokej úrovni sú aj na fyzickej úrovni, ale myslím si, že v tomto smere netrpíme. Levante sa nám pokúšalo vziať loptu, musíme sa tomu prispôsobiť a hrať vysoký presing."

[Anais Marti, La Vanguardia] Čo ti dáva hra s Araujom, je pre teba dôležitý? Chcel by si, aby predĺžil zmluvu a zostal v Barcelone?

"Myslím si, že Ronald už pol druha roka ukazuje, aký je to stopér. Je to beštia, je to zviera, je rýchly. Je to ideálny obranca do nášho herného štýlu s vysoko vysunutou obrannou líniou. Vyhráva všetky súboje. Dúfam, že predĺži zmluvu. Mať v Barcelone najlepších hráčov je to najlepšie, čo sa môže stať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-04-14 09:57:05
Veľmi rozumne odpovede,fakt ma prekvapil nielen tym co hra v poslednom case,ale aj inteligenciou !